Духът на модата облада Rolls-Royce

Духът на модата облада Rolls-Royce | StandartNews.com

Wraith Inspired by Fashion струва 350 000 паунда

Миналия уикенд британската компания Rolls-Royce показа в Ню Йорк лимитираната серия Wraith Inspired by Fashion. Този модел, по замисъл на създателите му, е много по-ексклузивен от обикновените Rolls-Royce. В разработването на автомобила са участвали няколко модни дизайнери. Те използвали за салона десетки видове кожа, коприна и скъпи видове дърво. Стойността на автомобила е 350 000 паунда.

По време на презентацията представителите на компанията обръщаха внимание на гостите на висшата мода, приложена в колата - особения подбор на материалите, кожата и коприната, както и шевовете в салона. За изработването на приборния панел дизайнерите са използвали скъпи видове дърво, покрити със специален лак.

Wraith Inspired by Fashion обаче привлича внимание не само с дизайнерския си интериор. Автомобилът има 6,6-литров турбодвигател V12 с мощност 624 к.с., 8-степенна автоматична скоростна кутия, а ускорението от 0 до 100 км/ч става за 4,4 сек. Максималната скорост на този модел е електронно ограничена на 250 км/ч.

Шефовете на компанията подчертават, че още една особеност на Wraith Inspired by Fashion е опцията клиентът да поръча свой дизайн на салона. При това дизайнерите ще изберат материали, които да се съчетават по най-добрия начин с посочената от клиента цветова гама. Шефът на дизайнерското бюро на Rolls-Royce Motor Cars - Джайлс Тейлър, заяви, че при създаването на модела в компанията са били "вдъхновени от духа на висшата мода, царяща на подиума, а модните дизайнери помогнаха идеите да видят бял свят".

Китайски хибрид на Porsche и Ferrari

Специализирана в разработката на електрически превозни средства, като например голф колички, компания Suzhou Eagle - известна още като Eagle EV, работи на китайския пазар от 1999 г. и предлага над 100 модела. За автомобилното изложение в Шанхай тя предложи електрическа спортна кола, която разбуни духовете. Eagle Carrie EV съчетава елементи от две ултра-известни марки - Porsche и Ferrari.

LED базираните предни фарове и решетката безспорно напомнят за Ferrari FF. В същото време общият вид и задницата видимо са вдъхновени, или направо копирани, от най-новото поколение Porsche Cayman 981. Дълга 4,3 м, 1,8 м широка и 1,3 м висока, колата е почти до сантиметър идентична с поршето. Що се касае до електромоторите й, ще има два, вградени в предните колела, електродвигателя - по 25kW, развиващи 600 Nm въртящ момент. Това е достатъчно, за да може колата да ускори от 0 до 100 км/ч за 4,8 сек. Пробегът е около 260 км, а теглото е обявено само без батерия - 800 кг.

JetBike ще чупи рекорда за скорост

Британският екип инженери от Jet Reaction конструират реактивен автомобил, който ще може да премине от единия край на футболен терен до други, преди да успеете да мигнете. По думите на инженерите и авиокострукторите, тази реактивна кола ще може да вдигне 644 км/ч, което ще й позволи да постави нов рекорд за скорост сред наземните видове транспорт. Досега най-върховото постижение е с мотоциклет - 605,59 км/ч. То бе поставено от американски отбор през 2010 г. и досега никой не го е надминал. На 23 и 25 май Jet Reaction планира серия от сериозни изпитания на свръхбързия JetBike. Трябва да се отбележи, че този реактивен автомобил е оборудван с вертолетни двигатели. Дължината на това "транспортно средство" е 6,1 метра, а теглото - 560 кг.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай