Д-р Дре е най-богатият рапър

Д-р Дре е най-богатият рапър | StandartNews.com

Д-р Дре е най-високоплатеният хип-хоп изпълнители според класация на сп. "Форбс".

Ветеранът рапър и продуцент е спечелил 620 млн. долара от юни 2013-а до същия месец на тази година и измести Шон "Диди" Комс от първото място, съобщава Ройтерс. Приходите на Д-р Дре са най-високите, откакто съществува класацията. Те надвишават и общата сума за другите 24 имена в списъка. Повечето от приходите на 49-годишния музикант се дължат на сделката с Apple за покупко-продажба на компанията Beats, която той основа с Джими Айъвин, за 3 млрд. долара. Съществен принос имат и другите успешни финансови начинания на рапъра като марки за водка и коняк.

Шон "Диди" Комс и Джей Зи делят втората позиция с 60 млн. долара. Приходите на Комс също са от напитки, модна индустрия и телевизионни договори. Джей Зи, който за пръв път направи съвместно турне със съпругата си Бионсе, освен от концертите има доходи и от новия си албум и империята "Рок нейшън".

Наполовина по-малко, 33 млн. долара, е припечелил Дрейк, който е четвърти в класацията. Дължи го на албума си Nothing Was The Same, рекламен договор и концертно турне. Челната петица се допълва от дуета "Макълмор енд Райън Луис" с 32 млн. долара. Фарел Уилямс тази година успя да влезе в челната десетка с 22 милиона долара.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай