Дойде ли краят на студа на Балканите? Прогнозата

Още ще се затопли в четвъртък

Дойде ли краят на студа на Балканите? Прогнозата | StandartNews.com

Повсеместни валежи от дъжд и сняг се очакват и у нас, в началото на новата седмица.Не толкова студено беше тази сутрин, в сравнение с вчера. След минус 16°, днес минималната температура в София е минус 12°, а на морския бряг – около минус 2°.

По-високи са и максималните температури днес, в по-голямата част от страната между 1° и 6°, във Видин 8°. Под нулата остана и днес в София, Благоевград и Кюстендил.Утре затоплянето ще продължи.

Минималните температури ще бъдат между минус 6° и минус 1°, в София - около минус 3°, а максималните – в повечето райони от 4° до 7°, в столицата - около плюс 3°. Ще духа умерен вятър с посока от запад-северозапад. Облачността ще се разкъсва и намалява, по-съществено в следобедните часове.

По Черноморието облачността ще е променлива. Вятърът ще умерен, с посока от запад, а вълнението на морето ще е слабо.

В планините вятърът ще отслабне и ще е умерен, от северозапад. Дневните температури още малко ще се повишат и максималните в курортите ще са между минус 6° и минус 2°.

Ще продължи затоплянето и навсякъде на Балканите, но температурите ще останат по-ниски от обичайните за сезона, особено в южните части от полуострова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай