Дометиан на тур за християнското семейство

Дометиан на тур за християнското семейство | StandartNews.com

Монтана. Видинският митрополит Дометиан се срещна днес в младежкия дом с ученици от Монтана по повод църковния празник Въведение Богородично, обявен за ден на християнското семейство и младеж. Повече от 200 възпитаници на местните училища чуха беседата на доц. Константин Нушев за християнското семейство в нашето съвремие. Срещата е организирана от общината, регионалния инспекторат по образование и детската педагогическа стая на МВР. Инспекторите от стаята обясниха, че в залата са много деца с противообществени прояви, които имат нужда от тези знания.

Учениците зададоха много въпроси към духовниците. Най-честият беше за конфликта между родители и деца. Митрополит Дометиан даде ценни съвети на тийнеджърите, които го наобиколиха сред края на беседата.
Владиката се среща и със служители на областната администрация в залата на управата. Разговорът отново имаше акцент християнското семейство днес.

Предния ден дядо Дометиан бе в Берковица, където отслужи света литургия за Въведение Богородично и се срещна с много деца в детския център „Камбанка".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай