Докопаха любовницата на Лавров, измислиха й наказание

За Светлана Полякова се твърди, че отдавна е любовница на Лавров

Докопаха любовницата на Лавров, измислиха й наказание | StandartNews.com

Правителството на Великобритания обяви днес, че може да конфискува луксозен лондонски апартамент, купен от жена, свързана с руския външен министър Сергей Лавров, предаде Франс прес. Това може да стане съгласно новия режим на санкции, който влиза в сила следващата седмица.

Законът за икономическите престъпления, чието валидиране се ускорява след нахлуването на Русия в Украйна, ще облекчи режима, при който властите ще могат да наказват по-лесно така наречените случаи на "необяснимо богатство", принадлежащо на хора, за които не е известно да имат източници на доходи.

Британското правителство съобщи, че сред тези хора може да бъде 26-годишната Полина Ковалева, дъщеря на Светлана Полякова, за която се твърди, че отдавна е любовница на Лавров. Заедно с руския президент Владимир Путин, Лавров е санкциониран лично от Великобритания.

Опозиционният лейбъристки депутат Крис Брайънт заяви, че Ковалева и Полякова трябва да бъдат добавени към списъка.

В базата данни на британския поземлен регистър Ковалева е посочена като собственик на апартамент на стойност 4,4 млн. паунда (5,75 млн. долара) в луксозния лондонски квартал Кенсингтън, закупен без ипотечен заем през 2016 г. Жилището се намира недалеч от лондонското имение на собственика на футболния клуб "Челси" Роман Абрамович, чиито активи във Великобритания са замразени заради връзките му с Путин.

Мария Певчих, занимаваща се с разследвания във фондацията за борба с корупцията на лишения от свобода дисидент Алексей Навални, заяви, че "единственият източник на пари на Ковалева е нейната безработна майка, която по случайност е неофициална съпруга на Лавров". "Това е пример по учебник за необяснимо богатство. Имуществото може да бъде законно конфискувано още сега", написа Певчих в Туитър.

Великобритания издирва хеликоптери и самолети, принадлежащи на санкционирани руски олигарси и поиска от властите на остров Ман да анулират регистрацията на личния хеликоптер на собственика на футболния клуб "Челси" Роман Абрамович, съобщи източник от британското министерство на транспорта, цитиран от Ройтерс.

Абрамович е сред седемте олигарси, поставени под британски санкции от вчера, което означава, че активите му, главно имоти, частни самолети и хеликоптери, ще бъдат замразени, без да могат да бъдат извършвани финансови трансакции, свързани с тях.

Новият закон също така блокира плановете на Абрамович да продаде футболния клуб „Челси“, което на практика поставя настоящия европейския шампион под контрола на правителството. Отборът може да продължи да играе, но правителството заявява, че клубът може да бъде продаден, стига самият Абрамович да не се облагодетелства от това.

Канада също наложи санкции на милиардера Роман Абрамович, но този ход няма да повлияе на канадските операции на компанията "Евраз Норт Америка", заяви премиерът Джъстин Трюдо днес във Варшава, съобщи  „Глоуб енд Мейл“. Тази компания е дъщерно дружество на "Евраз Пи Ев Си" със седалище в Лондон, 28 на сто от акциите на която са собственост на Абрамович. Канада също така забранява на 32 руски компании и правителствени организации да получават каквото и да е отбранително оборудване или доставки от Канада, се казва в информацията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай