Доган, Местан и Кокинов на разпит по делото срещу Октай

Доган, Местан и Кокинов на разпит по делото срещу Октай | StandartNews.com

София. Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Октай Енимехмедов, който нападна с пистолет бившия лидер и настоящ почетен председател на ДПС Ахмед Доган по време на конгрес на партията.

На заседанието в сряда се очаква да бъдат разпитани самият Доган, сегашният лидер на ДПС Лютви Местан и бившият градски прокурор Николай Кокинов. За разпит трябва да се явят секретарят на партията Мустафа Карадъйъ, който повали Енимехмедов при похищението, както и депутатът Рамадан Аталай.

Делото започна на 24 септември, след като неколкократно беше отлагано заради неявяването на Доган.

Той подаде заявление, че се отказва да бъде конституиран като частен обвинител и граждански ищец и се отказва да търси обезщетение от нападателя си.

Според обвинителния акт Октай Енимехмедов е имал план и е направил опит за убийство с газовия пистолет, но по независещи от него обстоятелства, това не се е случило. Самият Октай заяви днес пред съда, че без план не може. В този план не е влизало това Ахмед Доган да бъде умъртвен.

Първият разпитан свидетел бе брат му - Метин Енимехмедов, който разказа пред съда, че преди време брат му се е доверил на ДПС, но е останал разочарован. И Октай му зададе въпрос в края на разпита за това дали Метин е усетил любовта му към страната. Тук Метин разказа, че брат му се е интересувал от революционери, от именитите личности от историята, които са допринесли за страната, като Раковски, хан Аспарух и Левски.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай