Директорът на училището в село Дебелт подаде оставка

Директорът на училището в село Дебелт подаде оставка | StandartNews.com

Бургас. Директорът на ОУ „Антон Страшимиров" в бургаското село Дебелт Таня Вангелова е подала оставка. Тя е взела решение за доброволно напускане след скандала с насиленото момче в тоалетна на училището, съобщи пред „Фокус" инж. Виолета Илиева, директор на регионалния инспекторат по образованието в Бургас.

Заявлението за напускане на Вангелова е от вчера. Тя ще бъде освободена от длъжност на 12 декември.

Тепърва ще се уточнява кой ще замести мястото на Таня Вангелова. „Ще направим консултации с кмета на селото. В момента разглеждаме списък-образец с подходящи учители", уточни шефът на инспектората.

„Като се има предвид недоволството на местната родителска общност към работата на учителската колегия там, би било добре да е външен човек. Би било добре и да е мъж. Да притежава необходимите качества за работа с деца в риск, тъй като във всяко училище има деца със специални образователни потребности, за които е необходима специална грижа. Ще направим разумния подбор", каза още Илиева за избора на нов директор.

Стандарт Нюз припомня, че вчера родители от Дебелт не пуснаха децата си на училище и протестираха срещу ръководството на училището заради насилието над петокласника Гошко. По-късно стана ясно, че насилникът е бил арестуван.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай