Динко и Перата събират чета с АТВ-та на границата

Динко и Перата събират чета с АТВ-та на границата | StandartNews.com

"Гордея се, че съм българин и ако се наложи, пак ще го направя. Продължавам напред също като Кубрат Пулев". Това заяви минути след разпита в бургаската полиция Динко Вълев с АТВ-то от Ямбол. Той се прочу, след като се похвали, че няколко пъти е арестувал с голи ръце бежанци по границата.

Динко Вълев бе привикан на разпит по сигнал на Български Хелзинкски комитет срещу него до прокуратурата за отвличане, саморазправа, нанасяне на телесни повреди, заплаха със смърт и т.н. срещу мигранти.

Заради скандала от последните дни десетки яки мъже, майки с деца и възрастни се събраха пред бургаската полиция вчера, за да подкрепят мъжа от Ямбол. Той бе посрещнат от агитка с цветущи плакати, на които беше изписано "Мигрантите вън", "Долу ръцете от Динко" и "Със сърце и душа за България". Около 50-ина здравеняци, дошли да подкрепят ямболията, скандираха "Динко е герой" и "Българи, юнаци". Младежите запяха революционни песни, а в паузите призоваваха на висок глас "Пуснете Динко", въпреки че той си беше съвсем свободен.

"Моето присъствие ще се увеличи по границата. Ето, има момчета от Бургаско като Голямата Пера (Петър Назимов), който ще организира момчета от Бургас, а аз от Ямбол и каквото може, ще направим заедно. Ако се наложи, ще продам всичко, ще си купя техника и ще отида на границата. Искам да умра като достоен българин", отсече Динко. Траперът с АТВ-то бе категоричен, че няма да се откаже да лови бежанци, защото считал това за свой дълг.

Давали $4000 за главата му

Динко Вълев от Ямбол разказа, че наскоро видял във Facebook статия от някакъв арабски сайт, в който давали 4000 долара за главата му. Достоверността на написаното все още не е потвърдена.

"Грам не се чувствам виновен, даже се нахъсвам още повече. Голяма излагация. Непоносимо е това, което става - мен да ме обвиняват, че съм задържал някакви потенциални терористи", коментира мъжът. Той определи "тези от Хелзинкския комитет" като "мишки", "пълни отрепки" и "пълни нещастници".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай