Димитър призна защо се провали в Hell’s Kitchen

Шеф Ангелов изненада зрителите с пета поредна номинация за тази седмица

Димитър призна защо се провали в Hell’s Kitchen | StandartNews.com

Шеф Ангелов изненада зрителите на Hell’s Kitchen с пета поредна номинация за тази седмица, в която Димитър от Синия отбор загуби мястото си сред претендентите за кулинарна слава. Преди това Мариела, Виктория, Юра от Червените и Мартин от Сините премериха сили зад котлоните в дневна битка за доказване, която не завърши пагубно за нито един от тях.

Този път предизвикателство имаше само за номинираните, а оспорваната битка започна с игра на „познай репликата“ в българските филми, като всеки готвач познавач получаваше правото да разпредели продуктите в съответната категория между конкурентите си. Юра и Мартин трябваше да готвят като на кино със сложната комбинация от продукти, които им се паднаха. В кухнята Виктория имаше ясна концепция за ястието си и запази пълно хладнокръвие, което ѝ помогна първа да върне куртката си и да получи „Оскар“ от шефа. Втора от изгонване се спаси Мариела, която от радост се хвърли на врата на шеф Ангелов. Останалите двама впечатлиха шефа с идеите си, но изпълнението им куцаше. Те заминаха „на кино“, като се пренесоха в ресторанта на Ада в ролите на отговорници на Червената и Синята кухня.

Оглавявайки вечерната резервация, Юра и Мартин започнаха да се пържат на бавен огън още с приготвянето на амюз буша за гостите. Поради високите естетически изисквания на шефа, вечерята стартира само с апетитно малко изкушение от Червената кухня. Интензивността на работата накара „Многострадалната Геновева"- Юра да трепери ту от притеснение, ту от вълнение до самия край на резервацията. Червените изпълниха успешно всички поръчки, които влязоха в кухнята им и за пръв път стигнаха до издаването на десерти. При Сините Димитър имаше лошо предчувствие от самото начало, когато го разпределиха на шефмобила и то се оказа вярно, тъй като единствено пречеше на работата на съотборниците си. Дебютът на Мартин като шеф в Синия отбор също не се увенча с успех поради липса на лидерски умения и респект от колегите му.  

След вечерята шеф Ангелов върна Юра в строя на Червения отбор, а Сините добавиха Димитър и Андреа към номинирания Мартин. Шефът се възмути от „мъжката постъпка“ на мъжете да допуснат чужденката Андреа до номинации, когато тя тепърва напредва в усвояването на българския език и единствен Николай е намерил начин да я приобщи. Изборът на шефа беше между Димитър и Мартин. Неувереността на Димитър му изигра лоша роля и той напусна кулинарното състезание. 

„Очаквах вечерята да се обърка, още когато се качихме в автобуса и потеглихме към ресторанта. Видях какви професионалисти са колегите и колко добре готвят, когато изнесохме първите специалитети. А аз омотах онази пица. На всички чиниите бяха „Уау!“ Казах си: „Какво правя аз тук изобщо?“. Но се бях хванал на хорото и трябваше да го изиграя докато не ме изгонят. Имах очаквания, че ще съм първият изгонен, но се радвам, че сбъднах тази своя мечта – да бъда в най-доброто кулинарно предаване в страната. Следи съм всички сезони и обичайно има по двама трима аматьори. Казах си: „Щом ще има и други като мен, отивам!“. Истината е, че дори не попълних лично формата за кандидатстване.“

Това каза първият, напуснал четвъртия сезон на формата, в ефира на Нова. 

„Притеснението оказва голямо влияние на такова място. Отделно, аз съм тесен специалист в една област. Като пицар съм доста добър. Може би другите ястия ми изиграха по-лоша шега. Защото не бях подготвен за това меню. Не съм готвил подобни неща. И беше трудничко за мен. Въпреки това смятам, че научих доста. И определено смятам да се развивам в тази сфера“, категоричен е той.

„Преди години се научих да правя пица с формата на сърце. Доста момичета се впечатляват, защото е ефектно. Аз лично най-много обичам пица със сирена и ананас. Балансът между солено и сладко е много готин. Но не бива да се прекалява с нито едно от двете, защото може да се получи манджа с грозде.“

„Моят фаворит в Hell’s Kitchen България в този сезон е Калоян. Момчето има тежка история и съдба и е открил себе си в готвенето. За мен такива хора със сърце, които обичат това, което правят, трябва да получават и награди.“

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай