Деца с аутизъм на спортен риболов

Деца с аутизъм на спортен риболов | StandartNews.com

Ентусиасти с широки сърца ще подарят един различен ден на децата с увреждания от столицата. Те организират единственото по рода си състезание по спортен риболов на частния водоем край Панчаревското езеро тази събота, на 26 септември. В иновативния турнир ще премерят майсторлъка да мятат въдици 50 деца от Асоциация "Аутизъм". Половината от тях страдат от коварната болест.

Малчуганите ще се състезават с въдица в ръка кой ще улови най-голямата рибка. На малките въдичари ще помагат като треньори риболовци-доброволци от цялата страна, обединени от идеята да създадат една нова позитивна емоция на участниците. Уловената риба се връща обратно във водата. За първите трима най-добри майстори с въдицата са осигурени купи, а организаторите ще зарадват с подаръци и лакомства всички участници.

Състезанието "Един различен ден" има вече осемгодишна история. Негов създател и организатор е пазарджиклията Наско Бояджийски. 42-годишният мъж решава да приобщи към този спорт малчуганите с увреждания, споделя идеята си в риболовните форуми и намира подкрепа на въдичари от цялата страна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай