Десетки нарушения на фаталното за 4-годишния Паоло място

Десетки нарушения на фаталното за 4-годишния Паоло място | StandartNews.com

Стара Загора. Само за един месец на мястото, където шофьор на джип прегази 4-годишно дете, са съставени над 30 акта за нарушение, съобщи кметът на Стара Загора Живко Тодоров пред БНТ.

„Ограждания ли трябва да поставяме за да се научат хората да спазват закона? Такова общество ли искаме да изградим – на огради, на заграждения, на бариери", попита Тодоров.

Пред бТВ пък той посочи, че на всички преки там ще бъдат поставени заграждения, щом това е необходимо.

„Достъпът до пешеходната зона е ограничен и към момента – има два ограничителни знака. Неспазването на закона не може да е практика. Трябва да се следи по-стриктно, но трябва да бъдем и по-отговорни към закона. Всеки гражданин трябва да помисли дали изпълнява съвестно ангажиментите си. Хората в Европа спазват законите и без колчета и ограничения", каза кметът.

Директорката на близкото училище съобщи, че пешеходната зона в района непрекъснато се нарушава. Жители на града също свидетелстваха, че в зоната непрекъснато влизат и паркират автомобили.

Шофьорът Георги Сапунджиев е настанен в болница след оплаквания за здравословното си състояние след инцидента.

„Повдигнато е обвинение за престъпление за причиняване на смърт по непредпазливост при управление на моторно превозно средство. Обвиняемият е в болница. Задържан е под стража за 72 часа, осигурена е охрана в лечебното заведение", коментира говорителят на прокуратурата в Стара Загора Нейка Тенева.

Сапунджиев твърди, че след инцидента е бил бит с камъни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай