Депутатите ще решават за референдума на Марешки

Депутатите ще решават за референдума на Марешки | StandartNews.com

В Народното събрание е разпределено предложение за провеждане на референдума на бизнесменът Веселин Марешки, с под 400 000 валидни подписа, съобщи Агенция „Фокус".

Предложението е постъпило на 7 февруари.

С разпореждане от 7 юни на председателя на Народното събрание Цецка Цачева е разпределено предложение за провеждане на национален референдум с въпроси:

„1. Подкрепяте ли да се въведе регулация на пазара на горивата, така че да се гарантират по-ниски цени в бензиностанциите.

2. Подкрепяте ли да се премахне ограничението едно лице да може да открие не повече от 4 аптеки на територията на страната, за да стане пазара по-конкурентен и да се намалят цените в аптеките.

3. Подкрепяте ли да отпадне напълно държавната субсидия за финансиране на политически партии и коалиции. 4. Подкрепяте ли броят на народните представители да бъде намален от 240 на 120.

5. Подкрепяте ли да отпадне имунитета на народните представители".

В протоколите внесени за референдума след проверка на ГРАО е установено, че общият брой валидни подписи е под 400 000, но пленарна зала ще се произнесе внесеното предложение за референдум.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай