Де Ниро в люта битка с бивша асистентка

Делото за 12 милиона продължава с пълна сила

Де Ниро в люта битка с бивша асистентка | StandartNews.com

Робърт де Ниро продължава съдебната битка с бившата си асистентка Грейхам Чейс Робинсън, която го съди за 12 милиона долара.

Тя заведе дело срещу актьора в края на миналата година, като го обвини в дискриминация, агресия и неприлично поведение. Холивудският мачо категорично отрече нападките.

Сега адвокатите на Де Ниро заявиха, че Грейхам заплашила бившия си работодател, че ще разкрие най-дълбоките му лични тайни в книга, ако исканията й не са изпълнени. Тя е пратила заплашително писмо на звездата от „Ирландецът“ през миналия август.

Робинсън даде на съд актьора миналия октомври. Тя твърди, че започнала да работи за Де Ниро през 2008-а, когато била на 25 и напуснала миналия април – две години, след като била повишена като вицепрезидент на продуцентската му компания „Production and Finance“. Той обаче продължил да се отнася с нея като към своя асистентка. През цялото време я наричал с обидни и подигравателни имена, имал изблици на агресия, провокирани от алкохол, пускал неприлични и вулгарни шеги, карал я да го чеше или да му връзва обувките, уринирал по време на разговор, посрещал я по пижама или халат и я карал да се срещат насаме в апартамента му или в хотелска стая. Актьорът изисквал от нея да е на разположение денонощно. Ако тя не си вдигнела телефона, започвал да я обижда и заплашва.

Де Ниро също така си позволявал нежелан физически контакт с нея. Принуждавал я и да изпълнява „женски“ задачи – да му прибира бельото, да закача дрехите, да пере завивките и чисти апартамента му, дори да избира подаръци за децата му. Грейхам твърди и че работила по 11 часа на ден без почивка.

В изтекла гласова поща актьорът може да бъде чут как крещи и псува по адрес на Робинсън, наричайки я „лигла“. Той също така я заплашва, че „с нея е свършено“ и я пита „как смееш да си позволяваш такова неуважение“.

Грейхам се кълне, че всичко това е типично за него. „Това беше част от рутината му – когато се напиваше, звънеше на г-ца Робинсън и започваше да я обижда“, заяви адвокатката на дамата Александра Харуин.

По-рано миналата година Де Ниро първи заведе дело срещу бившата си асистентка за 6 милиона долара за нанесени от нея вреди. Тя е обвинена в присвояване на стотици хиляди долари за лични цели – плащала от служебна сметка на компанията собствените си разходи. Според Де Ниро тя се шляела по улиците в работно време и по цял ден гледала сериали в офиса.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай