Събота,

Даяна - непокорната майка на кралството

От: Агенция Стандарт -
Даяна - непокорната майка на кралството
A
A
A

Покойната принцеса Даяна остана в историята на кралското семейство с непокорната си личност, но тя бе и една от най-вдъхновяващите лица в във фамилия. Говори се, че тя е нарушавала повече кралски протоколи, отколкото можем да си представим. Ето и правилата от списъка за кралско родителство, които принцеса Даяна нарушава.

Избира да роди синовете си в болница.

Принцеса Даяна е първата в кралската история, която нарушава традицията на домашните раждания. Принцесата избира да роди принц Уилям в болницата Сейнт Мери в Лондон. Докато ражда втория си син, принц Хари, Даяна избира да не приема никакви болкоуспокояващи. Тези събития правят синовете ѝ първите кралски особи, родени в болница.

Неин приоритет винаги са били децата ѝ, а не задълженията ѝ.

Известно, е че Даяна не обича нищо по-силно от това да бъде майка. За разлика от другите кралски особи, които се фокусират върху своите задължения и работа, принцесата винаги се грижи да бъде до децата си и ги поставя на първо място, преди всичко друго. Въпреки протокола, че публичните прояви на привързаност не се толерират, тя не се свени да покаже любовта към децата си, като непрекъснато ги държи и прегръща на публични събития.

Изпраща синовете си в училище.

Още едно нещо, за което Даяна успява да се пребори и е прецедент в живота на британските кралски особи е, че успява да изпрати синовете си в държавно училище. Принц Уилям става първият наследник на кралския трон, който не получава частно образование у дома.

Тя пътува на официални събития с децата си.

Даяна взима със себе си 9-месечния принц Уилям на турне в Австралия и Нова Зеландия. Преди това събитие е обичайно кралските деца да бъдат оставяни вкъщи, докато родителите им пътуват по официални ангажименти. И до днес Уилям и Хари също водят децата си на официални обиколки и пътувания.

Тя говори с децата на нивото на очите им.

Даяна винаги е показвала огромната си любов към децата и винаги е успявала да им го покаже. Една от често срещаните ѝ практики е да се приведе и да бъде на нивото на очите с децата, с които говори, не само със собствените си деца, но и с други, с които се среща. Отново практика, която не се прилага сред кралските особи, а сега нейните синове продължават тази практика.

Децата ѝ да познават обикновения живот.

Въпреки че Даяна е родена в кралско семейство и в крайна сметка се омъжва за кралска особа, тя иска животът на децата ѝ да бъде възможно най-обикновен. Според кралския персонал принцесата е направила всичко възможно, за да позволи на синовете си да изпитват ежедневните неща като ходене на кино, редене на опашка за Макдоналдс, ходене по увеселителни паркове и скачане на леглото с нея по пижама.


Всички новини от категория Любопитно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички