Дават двойно за храна на полицаите

Дават двойно за храна на полицаите | StandartNews.com

Бургас. Вместо по-високи заплати, полицаите ще получат два пъти повече пари за храна, потвърди отново днес вътрешният министър Цветан Цветанов.

От 1 януари следващата година униформените ще вземат по 120 лева за храна, вместо досегашните 60, каза Цветанов. Полицаите, които работят на 12 и 24-часови смени пък ще получават допълнително по 40 лева за храна.

Не е ясно обаче дали тези условия ще удолетворят синдикатите, които искаха доста солидно увеличение на надниците. Според Цветанов 60-те лева, които получават полицаите, са съгласувани с тях. Той заяви, че не трябва и да се увеличава възрастта за пенсиониране на служителите на реда, както предлагаше финансовият му колега Симеон Дянков. В момента тя е 60 години.

Вътрешният министър откри в Бургас новата сграда, в която се настани Пето РУ. За ремонта й са изразходвани 2 милиона лева. Новата сграда е дарена от "ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас" на общината, която я предостави в последствие за нуждите на МВР. Досегашният дом на полицията пък в квартал "Лазур" се наложи да бъде освободен, тъй като местните власти искат да го превърнат в детска градина, какъвто всъщност е бил и преди. От следващата година забавачката ще приеме 120 нови деца от квартала.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай