Данъчните проверяват петима бивши министри

Данъчните проверяват петима бивши министри | StandartNews.com

София. Данъчните са започнали ревизия на петима бивши министри – четирима от служебния кабинет и един от правителството на ГЕРБ, съобщи Нова телевизия.

Според данните част от тях не са подали в срок данъчните си декларации след изтичане на мандата им, а други изобщо са пропуснали да декларират имуществото си. Затова Сметната палата е поискала Националната агенция за приходите да направи проверка.

По закон висшите държавни служители имат един месец след изтичане на мандата, за да се отчетат пред органа. С два месеца е закъснял бившият образователен министър от кабинета "Борисов" Сергей Игнатов.

Нарушителите на закона от служебния кабинет, които са закъснели с декларациите, са енергийният министър Асен Василев и колегата му, който се занимаваше с електронното правителство - Роман Василев. Изобщо не са се отчели служебният министър на околната среда Юлиян Попов и военният - Тодор Тагарев.

Освен че са проверявани, петимата бивши министри ще бъдат глобени с между 1000 и 1500 лева за първо подобно нарушение, уточниха за Новините на Нова телевизия от Сметната палата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай