Чудо в къщата на Ванга. Може да се види още само 5 дни

Тълпи от поклонници, които искат да се пречистят

Чудо в къщата на Ванга. Може да се види още само 5 дни | StandartNews.com

Истинско чудо в къщата на Ванга. Невероятна изложба е подредена в дома на пророчицата. До края на август посетителите ще могат да разгледат нейната лична колекция от икони с изображението на Богородица, които се смятат за чудотворни. Част от тях са ѝ били подарявани в годините назад от благодарни хора. Светините са общо 31 на брой. Изложени са в различните помещения на къщата на Ванга, пише „Ретро”.

Събитието се провежда именно през август, защото на 11-о число този месец се навършиха 27 години от нейната кончина, както и заради празника Успение Богородично.

„Нямаме информация или някаква житейска история кога са били подарени иконите и от кого. По-важното е, че те са свидетелство за признателността на хората към Ванга“, споделя Даниела Радева – уредник на къщата музей. Тя обясни още, че изложбата е нарочно насрочена за август, когато целият район, в това число и къщата, се радва на голям интерес от страна на туристите. „Хората посещават Рупите, гроба на Ванга и нейния храм там, идват и до къщата ѝ в Петрич“, поясни Радева.

По думите ѝ обектът се поддържа в автентичния му вид. Самите икони са разположени в стаите на двуетажната постройка, където пророчицата приема хора до 1980 г. Самата къща е построена от съпруга на Вангелия Гущерова, Димитър. Двамата идват в южния град малко след като през 1942 г. правят скромна венчавка. „В тази къща е сниман и филмът за пророчицата „Феномен“, информира още Радева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай