Сряда,

Чудо. Историята на забременяла, докато е бременна

От: Редактор -
Чудо. Историята на забременяла, докато е бременна
A
A
A

През 2016-та лекарите стават свидетели на изключително рядък феномен, когато Джесика Алън от Калифорния ражда „близнаци“, които се оказва, че са заченати по различно време.

Още по-странен обрат на историята е, че в случая са замесени четирима родители: Алън е била сурогатна майка за друга двойка, когато забременява от собствения си партньор.

Алън вече е имала две деца в момента, в който урежда сурогатно майчинство срещу 30 хиляди долара с двойка от Китай, която иска да има деца. Сумата е необходима на Алън и съпруга ѝ Уордъл Джаспър да съберат пари за жилище, но парите не са единствената причина. Алън вярва, че всяка жена трябва да получи шанса да изпита неповторимата любов и свързаност, която създава майчинството.

Но оказва се, че жената носи в утробата си още един плод. Лекарите смятат, че става дума за разделяне на ембриона – рядко, но все пак напълно възможно явление, и очакват еднояйчни близнаци. Никой не предполага, че може да е настъпил много по-редкия феномен, известен като „суперфетация“.

Това явление е възможно единствено, ако жената продължава да има овулация след забременяването и може да зачене второ дете, което се развива в утробата едновременно с първото

Алън ражда предполагаемите близнаци с Цезарово сечение, след което се установява, че децата не са еднояйчни близнаци е едното е по-малко от другото. Седмици по-късно ДНК тестовете потвърждават, че едното от бебетата носи гените на китайската двойка, а другото – Алън и Джаспър.

След дълга юридическа борба с агенцията, организирала сурогатното майчинство, Алън и Джаспър получават обратно детето си – Малачи, вече на тримесечна възраст. Днес той е на 10 месеца и живее заедно с родителите си, които се грижат за него с обич, пише Марица..

 

 

 

 

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички