Четирите най-големи радио гафа в историята на човечеството

Днес е Световния ден на радиото

Четирите най-големи радио гафа в историята на човечеството | StandartNews.com

Днес, по случай Световния ден на радиото, си спомняме историята и значението на тази вълнуваща технология, която е в основата на масовите комуникации. В тази светлина, поглеждаме към някои интересни факти и забавни гафове, които разкриват магията на радиото. Историята на радиото започва с изобретяването на безжичната телеграфия през края на 19 век от Никола Тесла и Гулиелмо Маркони. Това в последствие довежда до развитието на радиото, което променя начина, по който светът комуникира.

Ето няколко примера за забавни гафове, които са се случвали в историята на радиото:

"Война на световете" от Орсън Уелс: През 1938 година, радиопредаването на адаптацията на романа "Война на световете" от Орсън Уелс предизвиква масова паника сред слушателите в САЩ. Много хора вярват, че извънземни наистина нападат Земята, поради реалистичното предаване на събитията, което включва репортажи за "извънземни инвазии".

Гафът на Уилям Ханлън: През 1949 година, по време на радиопредаване на играта на бейзбол между Бруклин Доджърс и Питсбърг Пайрейтс, радио коментаторът Уилям Ханлън излъчва няколко минути тишина, докато той мисли, че е време за реклама, вместо да коментира играта. Този необичаен гаф предизвиква смях сред слушателите и забавление във възпроизвеждащите медии.

Гафът на Роналд Рейгън: През 1984 година, по време на президентската кампания в САЩ, кандидатът Роналд Рейгън предизвиква смях, като забравя, че микрофонът е включен. Той шегувайки се, каза: „Скъпи американци, с удоволствие ви съобщавам, че днес подписах закон, с който Русия се поставя извън закона завинаги. Почваме бомбардировките след пет минути.“

Гафът с "Титаник": През 1998 година, по време на едно музикално шоу, радио водещият излъчва репортаж за това, как "Титаник" е открит на дъното на океана. Всъщност, става въпрос за рекламен анонс за филма, който е излъчен точно преди това.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай