Четири добрички села все още бедстват

Четири добрички села все още бедстват | StandartNews.com

Добрич. Четири добрички села - Долина, Одринци, Генерал Колево и Карапелит, все още бедстват.  Продължава изпускането на водата от язовир „Одринци" с по 5 кубика в секунда и нивото вече се понижава с 6 см на час. Покачило се е обаче нивото на водата, преминаваща през общинския път Златия – Самуилово, но на този етап няма пряка опасност за населението. Все още има наводнени дворове в различни населени места в община Добричка, информира бТВ.

В смолянските села бедственото положение остава, защото още не е възстановено нормалното движение към тях. В областта обаче днес се очакват силни валежи – около 40 литра на квадратен метър. Кметовете са предупредени да наблюдават критичните места. Кризисният щаб заседава всеки ден, обхождат се пътищата в общината, където има свлачища или други проблеми, се работи по отстраняването им.

Контролирано се изпускат язовирите на територията на Търговищка област - "Ястребино", "Съединение", "Красноселци" и "Ломци", предвид очакваните валежи. В областта обстановката е спокойна. Въведено е постоянно наблюдение и при промяна на ситуацията има възможност за реакция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай