Събота,

Черен вторник за Балчик

От: Failed to load user -
A
A
A

Добрич. Във вторник от 14 часа Балчик се прости Диана Трифонова и родителите й, които загинаха при пожара в Созопол. От кметството заявиха, че изцяло са поели разходите за транспортиране на тленните останки на загиналите и трите погребения - на 51-годишната Диана, 77-годишния й баща и 81-годишната й майка.

Приятели на Диана от литературния клуб в града "Йордан Кръчмаров" споделят, че тя е била изключителен човек, който е ценил приятелството и любовта. Донка Николова - също член на клуба, си спомня, че в злополучната нощ около 22 часа по имейла получила последното стихотворение на Диана, заедно с писмо, в което загиналата молела приятелката си да го редактира и прибави към останалите, които събирала, за да издаде стихосбирка с работно заглавие "Между две слънца". Николова разказа още, че Диана била поканила целия клуб "Йордан Кръчмаров" и че им е уредила среща с творци в Созопол.Заради трагедията пътуването така и не е осъществено.

Погребението на Диана е само ден след като тя трябваше да празнува 51-вия си рожден ден, казват още опечалени близки на Диана. Жената е родена в село Каблешково, но по-голямата част от живота й е минал в Балчик и затова в Белия град я приемат като своя съгражданка и я изпращат, заедно с родителите й, с много тъга.


Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички