Чакърдъкова обяви война на "Близу"

Чакърдъкова обяви война на "Близу"    | StandartNews.com

В началото на декември 200 000 абонати на кабелния оператор "Близу" останаха без достъп до "Фолклор ТВ". Николина Чакърдъкова разпрати писмо до медиите преди ден, в което казва, че обявява война на компанията. "За първи път в медийната ни история телевизия забранява на голям кабелен оператор в България да я излъчва и го дава на съд заради нарушения", се казва в съобщението.

От екипа на Николина Чакърдъкова твърдят, че опитите за разговори между "Фолклор ТВ" и "Близу" не се увенчават с успех. "Нашата медия е много по-гледаема от западните музикални телевизи, дори и от многото филмови и други канали, за които "Близу" плащат стотици хиляди левове такси ежемесечно зад граница. А за стойностния фолклор, обичан и гледан чрез "Фолклор ТВ", твърдят, че не могат да заделят дори и една стотинка от месечната такса на всеки свой абонат. Единственото, за което се борим, е равнопоставеност - както се плаща за чужди медии, така да се плаща и за българските", се казва още в писмото.

Отговорът на оператора

 В писмо до "Стандарт", запитани, защо са спрели "Фолклор ТВ", от кабелния оператор обясниха следното. "Близу Медиа енд Броудбенд" ЕАД ще продължава им предоставя на клиентите си още по-широк достъп до водещи телевизионни канали, като ги предлага с безкомпромисно качество на картината и звука.

"Близу Медиа енд Броудбенд" ЕАД e предпочитаният избор за цифрова телевизия в повече от 150 градове и населени места в страната с над 150 цифрови, включително 25 HD канала, като същевременно следи динамичната среда на пазара и винаги предлага оптимална комбинация от програми в различните си пакети. Пазарната среда налага промени в програмната схема на всеки оператор. Те се осъществяват, като спазваме законовите норми и разпоредби, установените партньорски отношения и се съобразяваме със следните принципи:

предоставяне на най-разнообразното и качествено съдържание; предоставяне на алтернативно съдържание, собственост на медии с висок рейтинг; предоставяне на съдържание с доказан интерес от страна на клиентите."

Те добавиха още, че повече коментари в публичното пространство няма да дават.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Рени
Коментирай