Бялата лястовица пак сбъдва мечти

Бялата лястовица пак сбъдва мечти | StandartNews.com

Болни деца, бедни артисти и ентусиасти с големи сърца са новите ни герои

Бялата лястовица свива гнездо и на този Великден. За трета поредна година в навечерието на Възкресение Христово "Стандарт" подава ръка на героите, отказали да бъдат мъченици. И помага в мисията на българи с размах, решили да посадят добро. Дотук, за 3 г., извоювахме много победи - с помощта на дарители, институции и хора с големи сърца. Заедно неведнъж надхитряхме смъртта, чупехме оковите на бедността и давахме криле на героите си. Продължаваме - с още истории за вяра, надежда и любов, които, дай Боже, ще завършат с хепиенд в светлите дни на Възкресението.

* Спасение за децата ни

"Възкреси доброто" ще е опора на три деца в битката им за живот. 14-годишната Ана-Мария от Немската езикова гимназия в Бургас се бори с тумор на гръбначния стълб. Преминала е през операция и химиотерапии, но са необходими още 30 000 евро за продължаване на лечението й в Белгия. Ще търсим дарители и за 5-годишната Габриела Георгиева от Кърджали и Рамадан Салиев от село Божак, който е само на 1 г. Двамата с тежки вродени заболявания и за да се преборят за по-добро бъдеще, са им нужни скъпоструващи медицински грижи.

* Помощ за храма

Вече ви разказахме за хората от благоевградското село Церово, които от 16 г. се борят да вдигнат църква. Те са се сдобили с всички необходими книжа и разрешителни за градежа. Но нужните 200 000 лв. за строежа още не са събрани. А след публикации на "Стандарт" неврокопският митрополит Серафим също се е ангажирал да помага.

* Битка с мизерията

Как да прелъстиш музата, когато живееш само с хляб и вода, а в ателието ти е -10? Ще ви разкажем за изключителното семейство художници от Велико Търново Алекс и Роза, които продават картините си на безценица, за да не умрат от глад.

* "За" добрия пример

"Стандарт" ще подкрепи и българите с големи сърца, които са се посветили на мисията да правят добро или да вдъхновяват. Например клубът по таекуондо "Калоян Ладимекс" в Перник, където със спорт лекуват деца с увреждания. Заниманията с тях са по проекти, които са за по няколко месеца, а е нужно постоянно финансиране, за да не тежи на бюджета на семействата.
Клубът за приключенски спортове в Разград "Зелена стъпка" организира първия в България пясъчен полумаратон. На 31 май атлетите ще трябва да пробягат на два пъти разстоянието от 21 км по пясъчната ивица край устието на Камчия. Маратонците ще пресекат и на два пъти устието на реката. "Зелена стъпка" ще имат нужда от спасители, съдии, медицинска помощ и логистика.

Никол рисува, за да купи живот на мама

В Турция дават шанс на 34-годишната жена, за поредната терапия трябват над 9000 лв.

Как едно 7-годишно дете пораства за миг? Сблъсквайки се с рака, който иска да му отнеме мама, когато е само на 2 г. През 2010 г. семейство Стойкови са разтърсени от ужасяваща новина - на няма и 30-годишната тогава Зорница е поставена тежката диагноза "карцином на гърдата". Следват операция, 8 курса химиотерапия, 25 лъчетерапии и хормонотерапия, но коварната болест не изчезва. Напротив - появяват се разсейки и състоянието на жената се влошава още повече. През 2013 г. се стига дотам, че от ужасяващи болки Зори не може да стане от леглото. Малката й дъщеричка Никол е едва на 2 годинки, когато разбира какво се случва с мама. След първоначалния шок момиченцето се включва в борбата на Зори - помага й да стане при нужда, носи й храна и вода. "Никога не е спирала да се усмихва и

да бъде до мен като по-малка сестра

горда е Зорница.
34-годишната майка получава втори шанс от съдбата и медицината - след пълния провал на терапията у нас започва наново в Турция. Там успяват да я изправят на крака, но цената е висока - дотук сумата за лечението надхвърля 80 000 лв. А за да продължи с терапията, са нужни още средства, възлизащи на 4700 евро. И тук малката Никол пак не се предава - решава да продава рисунките си с цел средствата да отидат за лечението на Зорница. И това не са картини като онези изящни и перфектни произведения на изкуството, които могат да се видят в галериите, а рисунки, изпълнени с толкова много топлота, доброта, искреност и обич. Рисунките, които ще помогнат на мама да оздравее. Идеята на Ники постига успех благодарение и на facebook страницата "Дари надежда", създадена от човек с толкова добро сърце, колкото на малката Никол. Цената на картините се определя от самия клиент или, както казва младата майка - кой колкото може. За щастие рисунките на Ники започват да се продават като топъл хляб из цялата страна.

Вече са продадени над 100

А въпреки че малката Никол не изживява детството си като всяко друго дете - с игри на площадката пред блока, тя не спира да се усмихва, да мечтае и да вярва в добрината на хората. Най-голямото й желание е мама да оздравее, а когато порасне - да стане лекар. Несъмнено ще сбъдне мечтата си - защото е умно и отговорно дете. Въпреки че рисунките, с които иска да купи живот за мама, й отнемат доста време, Ники отлично се справя и в училище.

Подай ръка

Всеки, който може и иска да помогне на Зори и Ники в битката с рака, може да го направи чрез Facebook страницата "Дари надежда" или по банков път по сметка:
БАНКА ДСК-ЕАД
BIC: STSABGSF
IBAN: BG54STSA93000022318042
Зорница Огнянова Стойкова

Повече информация може да получите на телефон: 0885 783 035

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай