Бременна се нагълта с хапчета и издъхна

Рени се самоуби от любов, изоставенна от любимия си

Бременна се нагълта с хапчета и издъхна | StandartNews.com

Плевен. Между 70 и 100 хапчета против диабет погълнала бременна жена от с. Буковлък, която издъхнал в дома си, след като била върната от спешната помощ. Роднини на 26-годишната Рени Кръстева обвиниха лекарите от Плевен, че се отнесли нехуманно с нея и не й оказали адекватна помощ, защото е от ромски произход.

Младата жена починала във вторник, след като два пъти била транспортирана в спешното от нейния братовчед Антон Асенов. Мъжът твърди, че тя била замаяна и не осъзнавала какво върши, когато я накарали да подпише документ.

Починалата пациентка доброволно била отказала лечение, въпреки че надлежно й обяснили за необходимостта от това, отговориха официално от спешното отделение на УМБАЛ в Плевен. Тя подписвала информирано съгласие и се прибрала в дома си, твърдят оттам.

Всичко това обаче драстично противоречи на заключението от документ, даден на близките й. Там буквално е записано: „Касае се за бутафорен суициден опит с антидиабетични лекарства. Няма клинични признаци на интоксикация". Което пък показва, я третирали като преструваща се.

Твърдят още, че й е направена промивка, проведена била терапия, а погълнатите таблетки били 10. Прокуратурата разследва случая.

Рени сложила край на живота си от любов, разказаха съседи. Тя живяла без брак 5 г. с млад мъж от селото. Стигнали до раздяла, защото нямаха деца. Точно когато тя заченала, любомия й я изоставил. Разнесли се дори слухове, че приятелят й залюбил друга.

Родителите на Рени работят в Германия и се качили на самолет за погребението. От аутопсията се очаква отговор за причината за смъртта й.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай