Братът на Тодор: Искали са да го убият

Братът на Тодор: Искали са да го убият | StandartNews.com

Линейката е дошла 30 минути по-късно

Това е умишлено убийство. След хората, с които говорих и снимките, които гледах, всичко води към това, че побойниците са искали да убият Тодор. Това заяви пред Нова ТВ Ивайло, брат на пребиттото до смърт момче посред бял ден в центъра на Враца.

По думите на момчето линейката е дошла 30 минути по-късно, а не 5-10, както се говори. "Има свидетели и това може да бъде доказано. Само пояснявам, че Спешният център в града е само на 3 километра от инцидента", каза Ивайло.

Трябва да се промени изцяло начина на мислене на хората, обясни кметът на Враца Калин Каменов.

Психолози започват работа с учениците в училището, където е учил убитият във Враца 18-годишен младеж, каза Каменов.

„Как да сложим полицай на всяко кръстовище, на всяка улица? Това е проблем с агресията, проблем на ниво училище, където трябва да се работи много по активно срещу агресията при младите хора, защото това е инцидент с млади хора от града, което е нелепо да се случва. Ангажирали сме психолози и смятам да разработим специална програма за работа с училищата във Враца", каза още кметът на Враца.

С младите хора трябва да се работи, за да може проблемът с агресията да се изкорени още в училище, допълни Калин Каменов. Той уточни, че работата на психолозите ще продължи във всички учебни заведения под формата на цялостна програма, разработена с Инспектората по образование.

Тодор и приятелката му Грета обичат животните и са наши доброволци. Той е възпитан, интелигентен и състрадателен млад човек..., написаха във Фейсбук приятелите на Тодор.

"Дано убийците му да бъдат наказани подобаващо!!! Утре (днес, б.р.) в 18 ч. братът на Тодор организира мълчалив протест пред сградата на РПУ Враца. Нека всички заедно го подкрепим. Почивай в мир, Теди!!!", пишат още младежите.

Ученик беше убит заради спор на пътя. Инцидентът стана на оживена улица в центъра на Враца. Спорът между 18-годишният шампион по таекуондо Тодор и двамата нападатели става в по обяд в центъра на Враца. Убитото момче натиснало клаксона на автомобила си и това ядосало двамата братя – Десислав и Иван, които пресичали улицата. Младежът отивал на училище, а в автомобила пътувала и негова съученичка и приятелка.

Инцидентът се слува в центъра на Враца, на метри от пешеходната зона. По случая са задържани двамата братя – Десислав на 36 години и Иван на 32 години. Като Десислав бяга от местопрестъплението след свадата и Тодор бива пребит до смърт.

Десислав е криминално проявен за кражби и шофиране в нетрезво състояние. Двамата братя са от врачанското село Девене и са собственици на автокъща в края на града.

Свадата започва след свада заради навлизане в платното за движение. Свидетел на побоя и смъртта на Тодор става неговата приятелка, която се е возила в колата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай