Четвъртък,

Бойко мина на диета

От: Failed to load user -
3378
Бойко мина на диета
A
A
A

София. Премиерът Бойко Борисов мина на диета. Това призна самият той, когато откри новата детска градина в с. Долни Богров.

Той не пожела да си отчупи от традиционната питка с мед с извинението: На диета съм.

Детската градина е нова за хората от селото. Досега там изобщо не е имало такава. Цената й е 2,2 млн. лв. и е построена за 12 месеца.

Това е първата зелена детска градина в София, каза столичният кмет Йорданка Фандъкова. На покрива на сградата има слънчеви колектори, има и инсталация с термопомпи. Цялата отоплителна инсталация ще намали разходите през зимата до 1000 лв. на месец, което е 6 пъти по-малко от конвенционалното отопление с нафта.

"Когато спорят с мен нашите политически опоненти, искам да ме заведат и да ми покажат - какво са построили? Когато станах кмет на София, детски градини, над 40 - 50, бяха реституирани, продадени или унищожени. Към днешна дата - над 50 нови детски градини са направени в София – ГЕРБ се занимава с това", похвали се Борисов.
 
Напролет магистралата ще мине по-далече, за да не ви шуми и да няма толкова трафик, колкото в момента, обърна се той към жителите на селото. Работи се много усилено, но, когато Станишев е вземал решение да строят, по същото време са дали концесия да изгребат баластрата. В момента ние тези езера ще ги запълним, за да може да мине магистралата, каза Борисов.


Всички новини от категория Любопитно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички