Боби се правел на смелчага с 200 км/ч

Дал газ към Нови хан, бездомен пес ги изхвърлил от пътя

Боби се правел на смелчага с 200 км/ч | StandartNews.com

Елин Пелин. Бясна скорост и бездомно куче - тази смъртоносна комбинация погуби петима приятели между 16 и 21 г. във вторник след полунощ. Кървавата баня се разигра на пътя между Елин Пелин и Нови хан. В тунинговано BMW загинаха Вили Иванова на 16 г., Стенли Йонев на 18 г., Иван Ушколов на 20 г., Мирослав Тошев на 21 г. и шофьорът на колата Борислав Ефремов на 21 г. Петимата тръгнали малко след полунощ от стадиона в Елин Пелин, за да тестват колко може да вдигне баварецът по правата отсечка до Нови хан. Пътят им обаче пресякло куче, Боби загубил контрол над колата, BMW-то подскочило и занесло към канавката и се забило в бетонното корито. Петимата приятели били без колани, единият младеж изхвърчал, а останалите издъхнали в размазания до неузнаваемост автомобил. Петимата са умрели намясто, смятат разследващите. Над 6 часа "лимузината на смъртта" седяла на пътя - едва в 6,45 ч минувач се натъкнал на касапницата и позвънил на 112.

210 км/ч - на толкова е закован скоростомерът на BMW-то. С толкова ли е карал Борислав? Засега криминолозите не се ангажират да кажат, Знае се само, че оборотите на двигателя са били над 3000 на пета скорост, тоест, близо до максималния потенциал на колата от 250 км/ч. Експертите обаче не са сигурни дали баварецът не е вдигал и повече след тунинга. Но няма съмнение, че Боби е карал бясно. Потвърждават го и следите по асфалта - часове след катастрофата ясно личеше как "завиват" почти на 90 градуса вляво - маневра, на практика невъзможна при нормални обстоятелства. След зверския удар логично BMW-то бе смазано до неузнаваемост. Екипите са рязали покрива и вратите, за да изкарат телата на загиналите младежи. Ударът е бил толкова силен, че дори една от гумите изхвърчала заедно с джантата. А парчета от колата и вътрешности от сгазеното куче са се разпръснали на 100 м от колата, видя "Стандарт".
По ирония на съдбата шофьорът Боби се е разбил на метри от входа за логистичната база на верига хипермаркети, където работел. Близките му разказват, че по принцип не бил агресивен шофьор. "Рядко изкарваше колата

беше го страх да кара

разказа пред "Стандарт" 15-годишният Стоян, който е съученик на починалата Вили Иванова. Пред "Стандарт" той сподели, че младият шофьор никога не карал бързо, с което си "спечелил" множество подигравки от своите приятели и познати. Стоян предположи, че бъзиците най-накрая са ядосали достатъчно Боби, за да натисне газта на BMW-то до дупка. Познати на шофьора разказаха пред "Стандарт", че не бил любител на алкохола и едва ли е пил, преди да седне зад волана. Полицаите обаче тепърва ще изясняват всички подробности около зверската катастрофа. А съдебните медици ще вземат проба за алкохол и наркотици на шофьора.
"Най-страшното е, че нищо няма да върне децата ни", ридаеха вчера в Елин Пелин. На фона на пустия център черен флаг се е вееше от сградата на местната църква "Св. Николай Чудотворец". Свещеникът сподели пред "Стандарт", че всички деца били "без забележка". А семейството на Виолета дори скоро направило дарение на църквата по случай празника Свети дух. Попът предложи петимата

да бъдат погребани заедно

"Семействата са приятелски фамилии. Децата са прекрасни. Сигурен съм, че Боби не е пил, защото не беше сред почитателите на алкохола", заяви вчера свещеникът пред "Блиц".
В деня на погребението в Елин Пелин ще бъде обявен траур, разказаха запознати. Все още не е ясно обаче, кога градчето ще изпрати младежите. Вчера слеобед Общинският съвет в Елин Пелин се събра на извънредно заседание, на което реши да отпусне финансова помощ на семействата на загиналите.

Стенли щеше да навърши 19 днес

Едно от загиналите момчета - Стенли Йонев, щеше да навърши 19 г. днес. Той има по-малък брат, Боби, а родителите му били разведени отдавна. Майка му е известна в малкото градче като добър и отзивчив човек. Тя работи в местен клон на банка.

На метри от нейното работно място в общината пък се труди Таня Ушколова - майка на починалия Иван (20 г.). Баща му пък е пенсиониран военен. И петте семейства са се познавали добре и често са се виждали.

Родителите на 16-годишната Вили също са били разведени. Пред "Стандарт" нейният съученик Стоян я описа като изключително лъчезарно, усмихнато и добро момиче. Одобрили я за работа в един от столичните молове, почвала в началото на август. Вили била спортна натура, обичала да ходи на фитнес и да тича на стадиона, от който петима тръгнали в злощастната нощ. Както четиримата от загиналите момчета, и тя учела в гимназията в Елин Пелин.

Иван вече бил студент във Висшето транспортно училище "Тодор Каблешков" (ПЖИ).

Мирослав пък, когато всички в Елин Пелин наричали Мишо, също изкарвал сам джобните си.

През свободното си време групата често се събирала, като рядко употребявали алкохол. "Никога не са правили проблеми, не са имали провинения - всички ги познавахме, добри деца бяха", разказваха потресените им съграждани.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай