Боби Турбото: Семейството ме позна веднага

Отричах до шестия лайф, после нямаше смисъл, разкрива Борислав Захариев

Боби Турбото: Семейството ме позна веднага | StandartNews.com

„Родителите, сестра ми и най-добрият ми приятел ме познаха веднага. Отричах до последно, но към петия-шестия лайф вече нямаше смисъл“, разказа Борислав Захариев за приключенията си като Баба Яга. „Никога не се отказвайте от мечтите си и се борете до последно, за да ги сбъднете. В момента, в който кажете  „Не мога!“, няма да можете. Всеки е талантлив – един за едно, друг – за друго“, категоричен е още Боби Турбото, който се носи върху крилете на радостта от победата в „Маскираният певец“ 2. „Хората обичат театъра и от това по-хубаво няма. Защото те имат нужда се разтоварят, да се позабавляват, да се усмихнат с нас. Благодарен съм им“, сподели той в "На кафе".

Чаровникът преживява истински ренесанс – отличният актьор, познат на по-зрялата широка публика от някогашното шоу на Иван и Андрей „Сблъсък“, е новият фаворит на най-младите телевизионни фенове. Чаровникът, който триумфира като номер едно в мистериозното шоу, за пореден път доказа, че владее зрелището в целия му спектър – от песните до танците и пантомимата, към която се придържаше, докато панелистите се опитваха да изкопчат от него насочваща за личността му информация. Баба Яга даде всичко, че и повече от себе си  - първа се качи при разследващите, по време на репетициите наби зверски петата си и куца цял месец, като на песента "Speed" дори не можа  да стъпи и си помагаше с ръце.

Ако титулярите и гостуващите детективи ходеха по-често на театър, може би вече щяха да са гледали страхотния моноспектакъл на Захариев в Сатирата „Извънземни страсти“ – и тогава нямаше да имат и микрон колебание кой беснее под костюма и клюнестия нос на Баба Яга. В интерес на истината само гастрольорката в панела Яна Маринова позна Турбото, но колегите й нещо не „вдянаха“. А в Хепи бара на комиците Турбото е в стихията си, режисиран от Калин Сърменов в изключително цветна и шарена постановка. Шефът на арт храма преди два сезона подаде ръка на Борислав и го спаси от безработицата, а малко след това започнаха да работят заедно над текста, който е по идея на Борислав и с участието на Михаела Кацарова.

„На някои героят може би изглежда болен, на други - прекалено здравомислещ, на трети – извънземен, борец за свобода, вдъхновител, мечтател. Но всичко това не е шега, не е ирония, а горчивата истина, като от дребните неща се стига до големите и сериозните", казва талантливият Захариев. Той се превъплъщава като никой друг в афиша през този многострадален и странен сезон – премиерата съвсем революционно беше на 14 юли. Пред зрителите е малкият човек с безкрайните си истории - червени, сини, оранжеви, зелени, които, като се смесят, се превръщат в кал и гювеч. Модел за сфинкс, монах в Тибет, проститутка,  „няма мъж, няма жена, няма куче, няма котка – всичко е едно“, Тръмп, Борис Джонсън - защото вярва в стадния имунитет, въпреки че ние тук сме само стадо. „Станах известен със своята простотия, започнах да забравям уроците от предишните си животи“, жалва се разказвачът, който периодично извисява глас за мега хитове на Франк Синатра и Елвис Пресли, на Дони и Момчил, чува се и мотив от „Ветрове“ на Лили Иванова, която е идол за артиста, мечтаещ за дует с примата. Борислав Захариев говори и за чистата любов извън простотиите във Фейсбук, и за ретро романтиката  – самият той в момента е от най-желаните ергени в София. В Сатирата го хвалят още като един от най-големите работохолици с високо професионално достойнство, който обаче винаги е готов да се самоиронизира. „Ако се вземем насериозно, нещата не са на добре. Въпреки всички гадости, които преживяваме като човечество, трябва да запазим духа си, да се забавляваме. Давам душата си за една усмивка. За това и участвах в "Маскираният певец", категоричен е Захариев.

Маестрото на качественото шоу е още планинар и обича чистия въздух и чистите отношения. Изкачил е всички върхове в родните масиви – остава му само наречения на Христо Ботев. Захариев иска да запише и албум  - с „Д2“, „Ъпсурт“, Графа, Васил Найденов, „Б.Т.Р.“, Мария Илиева...  Той е в девети клас, когато в Зимния дворец се качва на сцената, за да се включи в изпълнението на „Хей, момиче“ на самите „Б.Т.Р.“ Има и още един подобен случай – като студент в първи курс в НАТФИЗ се влива в редиците на балет “Дива“ в НДК, където Лили Иванова прави маратон от концерти под мотото „Любовта е по-силна от всичко всичко“.   

Захариев в продължение на шест години работи и върху сценарий за филм, но стартът на проекта тепърва ще бъде обект на дебати с подходящите продуценти.  

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай