Боби Лазаров каза присъдата за времето. Кога е проблемът

Прогнозата за утре и уикенда

Боби Лазаров каза присъдата за времето. Кога е проблемът | StandartNews.com

Стана ясно кой е проблемният ден за времето преез уикенда.

Синоптикът на БТВ Боби Лазаров направи своята прогноза за времето за утре и следващите дни.

Тази нощ облачността ще е предимно значителна. Не е изключено на места за кратко и слабо да превали дъжд .Утре сутринта очакваме температури между 15 и 20 градуса, в столицата около 15. На първия учебен ден няма да липсват и слънчеви часове. Максималните температури в страната ще са предимно между 26 и 31 градуса. В София и Варна - 26, а в Пловдив около 31. Следобед обаче предстои увеличение на облачността. До полунощ на много места ще превали и прегърми, за това не забравяйте чадъра си вкъщи, съветва Лазаров.

Вятърът ще е предимно слаб до умерен. В петък по нашето Черноморие изгледите са за променлива, но и значителна облачност. Следобед и там предстоят превалявания. Максималните температури ще са между 24 и 27 градуса. Морската вода пък е около 24-25 градуса. Утре над планините ще е предимно облачно. Следобед на много места ще има дъждове с гръмотевици. Вятърът ще е слаб до умерен, а максималните температурите в планините - между 15 и 23 градуса.

През следващите дни постепенното понижение на температурите ще продължи. В събота предстоят още валежи над Западна и Централна България. На места в планините те ще са интензивни. В неделя се очакват повече слънчеви часове. Тогава само на места в източните и планинските райони ще превалява слаб дъжд. В понеделник променлива облачност, от вторник предимно слънчево и дори малко по-топло време.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай