Български трилър с елементи на драма тръгва по кината

Филмът е по истински случай

Български трилър с елементи на драма тръгва по кината | StandartNews.com

Много актьори, известни личности и близки и приятели които са подкрепа на екипа, който реализира трилърът “Сбогом Джони” ще присъстват на предпремиерата.

Филмът е по истински случай.Той е правен по книгата на сценариста професор Марин Дамянов, която носи същото име.

Режисьор е Константин Буров. Той е известен с пълнометражния филм “Отрова за мишки” (2013).

В главните роли са за Джони (Георги Керменски), който помага на  Кранки (Деян Георгиев) да излезе от затвора, но след това сюжетът на филма се развива по такъв начин, че той го обсебва за цял живот.

Младият Кранки оставя дори и своята приятелка Ния (Християна Стоименова), като не заминава за Канада с нея.

За екшън сцените е помогнал Емил Видев, който води популярна група за каскадьори. Той е обучавал актьорите на сценичен бой 10 дни.

Въпросът за похищението над личността е много наболял проблем в днешно време. На тази тема задохме и няколко въпроса към режисьора.

Константин Буров пред вестник “Стандарт”. Идеалният начин да правиш добро е да не очакваш нищо в замяна

Лесно ли се заснема филм само за 24 снимачни дни?

Ами, при нас беше лесно, защото екипът е събран основно от приятели, които от друга страна са много добри професионалисти в тяхната област. Заснехме го абсолютно спокойно, даже почти всеки работен ден свършвахме няколко часа по – рано от предвиденото, но като цяло 24 дни са много малко за заснемането на един филм. Колегите в САЩ снимат по 3-4 месеца техните ленти, но за съжаление в България от финансова гледна точка сме принудени да се вместваме в такива срокове.

Как избрахте актьорите в лентата?

С Деян Георгиев  и Георги Керменски се познаваме от филма “Отрова за мишки” , а пък Християна Стоименова избрахме на специален кастинг. Още в първият ден на прослушването разбрах, че тя е идеална да се превъплъти в героинята Ния.

Трябва ли човек да премине през затвора, за да преоткрие себе си ?

Ами във филма така се случва. Кранки попада в затворническо общежитие и то става катализатор за промените в неговия характер и израстването му като мъж и като човек. В реалния живот, разбира се, не пожелавам на никой да мине през този път и да си изгражда светогледа по този начин.

Винаги ли този, който дава добро иска нещо в замяна след това?

Идеалният случай е да правиш добро безвъзмездно, без да очакваш нищо в замяна. Аз дълбоко вярвам в тази теза. Във филма Джони, който е основният антагонист на главния герой наистина прави добрини и в следствие използва това, за да обсебва хората, да им го напомня и те да се чувстват длъжни към него. Тези хора са опасни. Те използват доброто като цел и като начин да обсебват другите и хората да им се чувстват длъжни.

 

Как човек може да се предпази от обсебването?

Като си изработи твърди принципи за живота. Като сложи едни ясни правила и граници, които да не бъдат предпазвани от другите хора. Независимо от това с кой комуникира.

По какъв начин се усеща позитивната енергия и как се разбира дали тя наистина е такава?

Позитивната енергия винаги е свързана с някаква форма на любов. Независимо дали е към ближния, към съпруга или дете например, това винаги поражда позитивната енергия. Ако има нещо користно заложено под нея, вече се навлиза в другата крайност.

Можете ли да свържете филма с днешната политика и нещата около нас?

Определено можем. Образът на Джони е много демоничен и завладяващ. Съвременните политици имат много общи черти с Джони. Също така е малко опасно, ако такива хора бъдат натоварени с  власт.

Лентата  е завършена през 2019, но заради пандемията премиерата му се отложила. Тя тръгва по кината днес. Бил е на “София филм фест”, “Аполония”, “Златна роза”.

Режисьорът ще реализира бъдещ проект- още един трилър, който е с елементи на ужаси.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай