Българин разтресе света! Какво купи в Париж

Палата на престъпника Епстийн за 10 милиона евро

Българин разтресе света! Какво купи в Париж | StandartNews.com

Луксозният апартамент в Париж, някога собственост на покойния сексуален престъпник Джефри Епстийн (Jeffrey Epstein), беше продаден за малко над 10 милиона евро на български магнат в областта на пластмасовите опаковки, съобщи "Блумбърг".

Имотът от 685 кв.м – два апартамента, обединени и преустроени от прочутия дизайнер Алберто Пинто, се намира в „една от най-разкошните сгради“ на Avenue Foch с изглед към Триумфалната арка от ротондалната всекидневна, според вече неактивна обява, публикувана от Sotheby's, предаде Дарик.

Част от постъпленията от продажбата ще бъдат изплатени за неуредени искания от жертвите на Епстийн, каза адвокат на наследството.

Епстийн беше арестуван по обвинения в сексуален трафик през юли 2019 г. при завръщането си в Съединените щати от Франция. Финансистът беше намерен мъртъв в килията си в американския затвор месец по-късно, но разследването на неговите действия продължи и включваше полицейско претърсване на апартамента в Париж.

Сделката между JEP, френска компания, собственост на наследниците на Епстийн, и Георги Тучев е била завършена на 29 юни, според акта, видян от Bloomberg. Propriétés Parisiennes Sotheby's International Realty посредничи при сделката срещу такса от 420 000 евро. Първоначално домът беше обявен за 11,9 милиона евро.

Продажбата на имота на номер 22, който също включва студио и малък апартамент на последния етаж на сградата, беше потвърдена от Даниел Уайнър, адвокат на съизпълнителите на наследството на Епстийн. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай