Бивш митничар: Или си затваряш очите, или те гонят

Бивш митничар: Или си затваряш очите, или те гонят | StandartNews.com

Акциите с хваната контрабанда са прах в очите на европейците, каза той

"Много хора обвиняват митничарите, но тези хора просто изпълняват заповеди. Ако не го правят, ги гонят от работа". Това разказа в ефира на "Нова" бивш митничар със скрито лице. "За да бъдеш там, трябва да вземеш", категоричен бе той. По думите му заповедите се получават "отгоре" без да уточнява откъде точно.

"Това е нещо нормално за България, случва се от поне 15 години", казва митничарят. Той е работил 10 години, а после е бил съкратен - "за да дойде друг на моето място", обясняват мъжът.

По думите му всеки ден е трябвало "да си затваря очите за дребна сума пари", като посочи, че почти всеки ден си е искал и получавал подкупи - по "100 марки понякога, понякога 200, 10 - различно". И допълни, че това е "неизбежно".

"Край на контрабандата ще има, като дойде 30-и февруари", шеговито каза той. В отговор на въпрос дали нещо се е променило след влизането на страната ни в ЕС, бившият митничар бе категоричен, че промяна няма. "Само ги заблуждаваме, че работим, като хващаме отвреме навреме контрабандни стоки" и определи това като PR, палейки си цигара - отново контрабанда от Турция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай