Безшевните клинове – тотален хит в търсенето на комфорт и естетика

Безшевната технология – по-изгодна, по-удобна и дори по-красива

Безшевните клинове –  тотален хит в търсенето на комфорт и естетика | StandartNews.com

Снимка: Peach Pump

 

Клиновете са предпочитани от повечето дами заради ефекта на оформяне на тялото, който те осигуряват. За разлика от традиционните модели, чието изработване е от плат с шевове, потребителките все повече се обръщат към безшевните варианти на клинове.

Едно от неустоимите предимства на безшевните клинове е техният пълен комфорт. Без плътни шевове, те осигуряват гладко и плътно прилягане, което обаче не протрива кожата.

Безшевната технология – по-изгодна, по-удобна и дори по-красива

Безшевната технология представлява иновативна концепция за производство на дрехи почти без никакви шевове. При тази технология отделните части от кройката на клиновете практически са изплетени заедно по кръгообразен начин, който създава изделие от една част – без шевове, ципове или връзки. Специфичната технология за плетене, която използва специализирани кръгли станове, се оказва идеално адаптираща се към тялото. Носейки такъв клин, човек реално не усеща, че е обут в него. През цялото време има чувство за лекота и гъвкавост – при това фигурата отново изглежда по-стегната, както би била, ако е в традиционен, изработен с шевове клин.

Докато цената на безшевните клинове е малко по-скъпа от традиционните модели, те са по-изгодни поради факта, че издържат по-дълго и с това предлагат по-голяма стойност за парите си.

Как се изработва безшевно облекло?

Безшевната тъкан се плете на т. нар. тръбна машина. Заедно се зашиват само вътрешните шевове на крачолите на клина и тъй като безшевната тъкан е плетена материя, тя е много по-лека, с по-голяма степен на разтегливост и със същата степен запазване на формата в сравнение с обикновените клинове.

Процесът включва кроене и шиене, след което парчетата от плат се захващат заедно на машина, наречена оверлог, чрез който се позволява творчество във формата на самото пришиване. Чрез технологията на безшевното производство множество различни тъкани могат да се използват, независимо дали са по-компресирани, мрежести или средно разтегливи.

Оптимизиране на производството

Безшевното облекло се изработва в един процес на плетене, който елиминира страничните шевове. По този начин отпадат процедури като изрязване и обшиване на тъкани. Това прави производственият процес оптимизиран и по-бърз, тъй като се печели около 25-35% по-малко време за завършване на изделие.

Най-подходящи за фитнес дейности

Поради липсата на каквито и да било шевове, които биха причинили някакъв дискомфорт по време на тренировка, безшевните клинове са 100% неограничаващи, гъвкави и предлагащи максимална свобода на движенията. Те определено са създадени за фитнес дейности и усилен бодибилдинг, където тялото трябва да се огъва и да се движи без ограничения. Тези материи са дишащи и не позволяват претопляне, което би предизвикало излишно изпотяване.

Разнообразие в моделите безшевни клинове

Безшевната технология не е статична и непрекъснато се развива с нови предложения и модни тенденции, включително приложение на иновативни адаптации и влакна. Постоянната еволюция гарантира разнообразие в дизайна на клинове, така че клиентките винаги могат да бъдат изненадани. При безшевните клинове кипи от множество цветове, шарки, дължини, комбинации на текстури и нива на компресия.

По-голяма издръжливост на безшевните клинове

Освен комфорт и красота,безшевните клинове предлагат и по-висока степен на издръжливост в сравнение с традиционните клинове. Това се дължи на факта, че безшевните вариации нямат колани или странични шевове, които с времето се развалят и с това се повишава тяхното качество и ниво на издръжливост.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай