Бежанци осъдиха нападението над 20-годишната студентка

Бежанци осъдиха нападението над 20-годишната студентка | StandartNews.com

София. Бежанци от Военна рампа се обявиха срещу нападението над 20-годишната студентка в събота в столицата. Те изпратиха писмо до медиите, в което пишат, че чувстват страната ни като свой втори дом и са длъжни да спазват законите.

Хората, които са се подписали под писмото пишат, че са съпричастни с болката на роднините на пострадалата Виктория. „Заедно с тях се молим за нейното бързо възстановяване", обясняват те.

„Искаме да уверим всички български граждани, че ние, търсещите убежище, сме тук с мирни намерения, водени от нашето желание да запазим живота и здравето на децата си, а не да рушим обществения ред и да бъдем заплаха за българското население", посочват бежанците в декларацията и настояват този, който е нападнал момичето, да си понесе отговорността за деянието.

Намерилите убежище у нас посочват още в писмото, че са благодарни на българските власти и граждани за подкрепата, която получават.

„Именно защото България сега е нашият втори дом, искаме да декларираме, че ще пазим реда и законите в страната и заедно с вас ще се борим с всеки, който може да бъде заплаха за тях," се казва още в декларацията на имигрантите, настанени във Военна рампа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай