Бездомници се влюбиха в приют, роди им се бебе

Бездомници се влюбиха  в приют, роди им се бебе  | StandartNews.com

Бебе се роди в бургаския приют за бездомни. Двамата родители се срещнали именно в социалния дом, където потърсили подслон от студа. Любовта между 25-годишната Ангелина и 45-годишния Димитър пламнала през миналата година. Съдбата ги оставила на улицата, но въпреки трудностите не се предават. Всяко лято успяват да си намерят сезонна работа, през зимата обаче е по-трудно. Запознава ги именно студът. Спасявайки се от него, те са настанени в общинския приют за бездомни в Бургас, където се влюбват. Ангелина забременява и през ноември миналата година ражда хубаво и здраво бебе - Никола. Двамата с Митко излизат на квартира със спестеното през лятото, но парите скоро свършват. Принудени са да оставят Никола в Дом за медико-социални дейности и услуги "Вяра, Надежда, Любов". Детето е там и в момента.

Сега родителите отново нощуват в приюта за бездомни. Мислите им обаче са постоянно с Никола. Почти всеки ден Ангелина ходи в майчиния дом, за да се среща с детето, а Митко търси работа. Желанието им е да отгледат детето си сами, а не държавата или осиновители. Но имат нужда от помощ.

Кметът Димитър Николов вече е информиран за случая на бездомните родители и обяви, че ще им съдейства да кандидатстват за общинско жилище. От няколко дни Ангелина вече е назначена в сметопочистваща фирма, която работи с Община Бургас. Търсят се възможности за назначението и на Димитър.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай