Белодробно заболяване покосило намереното в Търново момиче

Белодробно заболяване покосило намереното в Търново момиче | StandartNews.com

Велико Търново. Белодробно заболяване е станало причина за смъртта на 24-годишната студентка от ВТУ "Св.Св. Кирил и Методий", която вчера бе намерена мъртва в квартирата си, предаде "Труд". Аутопсията е показала, че половината бял дроб на Елена Кучева не е функционирал, а вследствие на възпалението органът притискал сърцето, което довело до сърдечен удар.

При огледа на жилището, криминалистите открили и сушени билки. "Предполага се, че момичето е пиело някакви отвари за отслабване. Разпореден е химически анализ на листната маса. Правят се и хистологични изследвания на стомашното съдържание, за да се установи към какво е посягала", обясняват запознати със случая.

Окръжната прокуратура във Велико Търново наблюдава развитието по разследването. Втори ден текат разпити на хора, близки до девойката. До 10-ина дни трябва да бъдат официално обявени резултатите от експертизите. Към момента основната версия, по която се работи е, че смъртта е причинена от занемареното заболяване в комбинация с неблагоприятно влияние на билковите смеси. Проверява се и версията самоубийство, въпреки че според криминалистите това е малко вероятно. Предсмъртно писмо не е открито.

Кучева от години имала здравословни проблеми, но напоследък състоянието й се влошило. Наскоро тя започнала работа в голяма търговска верига. Постоянно имала висока температура и не се чувствала добре, твърдят запознати.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай