Бебе е прието с изгаряния от мляко нощес в Пирогов

Бебе е прието с изгаряния от мляко нощес в Пирогов | StandartNews.com

София. Две момиченца, едното бебе на 6 месеца, са с изгаряния при инциденти през изминалата нощ в Пиринско и бебето е транспортирано за Пирогов, информира БГНЕС.

Към 23 часа снощи от Разлог в Спешно-приемно отделение на МБАЛ-Благоевград е прието 6-месечно момиченце, което било изгорено по ръчичката с вряло мляко.
Малката Стефани е пострадала с подгрято мляко, с което трябвало да бъде нахранена. По невнимание млякото било разлято върху пеленачето. След консултация с хирург, бебето е транспортирано за клиниката по изгаряния към УМБАЛСМ "Пирогов".

Снощи е пострадало още едно дете, този път полято с доста топла вода. 5-годишната Божидара от жк. "Струмско" е полята с водата, приготвена за инхалации. Топлата вода е попаднала върху коремчето и бедрата на момиченцето, но изгарянията са леки. След консултация с хирург, то е отпратено за домашно лечение, но с препоръката да я водят на превръзки.

27-годишен мъж от село Бабяк, община Белица, е в реанимация със счупена база на черепа. След полунощ мъжът е транспортиран от МБАЛ-Разлог за Благоевград, след като се търколил по стълби в Бабяк. Инцидентът с младия Исмаил М. станал след употреба на алкохол. Настанен е в отделението по реанимация на МБАЛ-Благоевград, а днес ще бъде транспортиран за столична клиника, тъй като снощи му е отказан прием в "Пирогов".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай