БЧК: Има достатъчно дрехи за бежанците

БЧК: Има достатъчно дрехи за бежанците | StandartNews.com

София. Покрити са нуждите от дрехи на сирийските бежанци, съобщиха от Българския Червен кръст. Бежанците все още изпитват недостиг на храна и стоки от първа необходимост, най-вече хигиенно-санитарни продукти. 

"След извършена оценка на нуждите в настоящия момент от хуманитарна и материална помощ за бежанците, Ви информираме, че засега Българският Червен кръст има достатъчно събрани дрехи от частни дарители. В складовете на организацията е натрупан резерв за удовлетворяване на нуждите към този момент", заявиха от хуманитарната организация. При изчерпване на резерва те отново ще се обърнат са призив към дарителите. 

През последните дни излезе информация, че покрай центровете за настаняване на бежанците има изхвърлени дрехи. Доброволци обясниха, че това са дарени летни дрехи, които няма къде да бъдат съхранявани, тъй като всяко свободно пространство в сградите се приспособява за настаняване на хората, останали без дом. 

БЧК продължава да набира финансови средства в подкрепа на пострадалите от войната по банков път и чрез SMS на кратък номер 1466.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай