Батков наел МИ-8 за топинвеститори

Батков наел МИ-8 за топинвеститори | StandartNews.com

София. Ползвал съм правителствения МИ-8 на "Авиоотряд 28" през 2010 и 2012 г. за транспорт на мои високи гости и много състоятелни бизнесмени, които са в топ 10 на "Форбс", съобщи Тодор Батков вчера. Повод бе изявление на соцдепутата Антон Кутев от парламентарната трибуна, че и бизнесменът е летял с "Авиоотряда".

"Презентирах възможности за инвестиции в България. На пазара на частните хеликоптери не се предлагат такива със 7-8 места на борда", обясни Батков. И допълни, че поисканите от него полети са били разрешени, фактурирани и надлежно платени.

"Хората, които са ползвали услугите на "Авиоотряд 28", имам предвид не само Тодор Батков, но и футболните отбори, и туристическите агенции, нямат укоримо поведение", заяви Кутев. "Ние не можем да ги държим отговорни, че те са спазили всички правила", каза още червеният избраник. И обвини бившия премиер, че умишлено отказва да даде обяснения пред парламентарната комисия за "Авиоотряд 28". "Проблемът е в поведението на Борисов", каза още Кутев. И предупреди, че на следващото заседание във вторник лидерът на ГЕРБ е отново поканен да се яви. "Аз нямам съмнение, че ползвателите не са в нарушение. Но вината е в бившия министър-председател, който се крие и от това страдат много хора", заключи соцдепутатът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай