Бащата, нападнал ученици, се е скрил в психиатрия

Бащата, нападнал ученици, се е скрил в психиатрия | StandartNews.com

Милен Антов, който вчера нахлу в гимназията по изкуства в Плевен, е с повдигнато обвинение за побой над непълнолетни по хулигански подбуди. Има информация, че вчера след инцидента той се е отправил към психиатрична клиника в Ловеч.

Мъжът, който е баща на 7-класника Цветан, нахлу вчера в училището от аварийния вход, където няма охрана, нахлу в учебна стая, разби стол в гърба на 9-класника Мартин и удари в лицето неговия приятел Георги. Причината е спречкване между Мартин и неговия син Цветан. В стаята е присъствала учителка – Вяра Тодорова. Тя се опитала да се намеси, но е дребна жена и не е успяла да помогне на момчетата, разказват те.

По думите на бащата на Георги охраната на училището е реагирала тотално неадекватно – извела е мъжа от училището, без да съобщи за инцидента. Той се надява този път да не се размине на Антов, който по думите му има четири висящи дела и винаги се измъква с документ от психиатричната клиника в Ловеч. "Надявам се правосъдието да си свърши работата и такива потенциално опасни хора да не застрашават децата ни", каза още бащата на Георги.

Майката на Мартин, в който е разбит стол, също е притеснена от случилото се.

Това е първи подобен инцидент в училището по изкуства в Плевен. Директорът ще вземе мерки за по-строга охрана на входовете на учебното заведение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай