Барикада в Хасково заради вдигането на таксите в градините

Барикада в Хасково заради вдигането на таксите в градините | StandartNews.com

Хасково. Общинските съветници на Хасково се залостиха в залата на днешното си заседание. Още в началото на сесията те гласуваха тя да се проведе при закрити врати.

Освен журналисти срещу лична и служебна карта в залата не бяха допуснати граждани.

Една от точките, които трябва да гласуват съветниците, е предложението на кмета на Хасково Георги Иванов таксата за детските гради в града да бъде повишена с 20 лв. и от 50 лв. да стане 70лв, най-високата в страната.

Темата предизвика бурни дебати още в средата на миналия месец. Родители от града се организираха в социалната мрежа за провеждането на няколко протеста.

Тази сутрин пред общината майките се опитаха да разговарят с общинските съветници, но много от хасковските избраници вече бяха влезли тайно в залата. Други пък не спряха да разговарят с хората. На входа на заседателната зала на ОбС родителите бяха спрени от служителите на Общинската структура" Контрол, обществен ред и законност".

Миналия петък майките излязоха на бунт пред общината с подкрепата на свита, доведена от лидера на движението „ България без цензура" Николай Бареков. Множеството влезе на заседанието на общинския съвет, но заради еуфорията, заседанието беше прекратено и насрочено за 6-ти декември.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай