Бареков с три сигнала до Орешарски

Пострадалите от земетресението в Дивотино искат да се преразгледат помощите

Бареков с три сигнала до Орешарски | StandartNews.com

София. Изпълнителният директор на TV7 и NEWS7 Николай Бареков внесе в Министерския съвет подписка, събрана от хората, пострадали от земетресението в Пернишко. Особено чувствителни са жителите на Дивотино, където беше епицентърът на труса. Хората са направили подписка, с която настояват да се създаде нова междуведомствена комисия, която да преразгледа всички откази за отпускане на помощ. Те са повече от 4200.

"Срещата с премиера Пламен Орешарски продължи 45 минути. Основната тема за разговор беше за жилищата на хората в Дивотино и Пернишко. Внесох подписка от името на 500 жители с иск да се преразгледа решението на Междуведомствената комисия, създадена от Цветан Цветанов, която е изготвила несправедливи решения за обезщетения.

Вероятно, става въпрос за предварително устно решение на държавата да не се изплатят помощите в пълните им размери", коментира Николай Бареков след срещата си с Пламен Орешарски.

"Премиерът ме увери, че до 10 дни ще има отговор по въпроса. Нашето желание е да се сформира нова комисия с участието на гражданската общественост, за да има справедливи обезщетения. Предполагам, че това може да се случи до месец и половина, за да започнат тези хора по някакъв начин зимата", допълни изпълнителният директор на TV7 и NEWS7.
Втората тема, по която Бареков е разговарял с Орешарски, са предстоящите избори за кмет на Варна.

"Гражданските сдружения ще са независими наблюдатели там. TV7 и NEWS7 ще подпишат договор с Гражданска инициатива за свободни и демократични избори - ГИЗДИ, защото имаме опасения, че ГЕРБ ще се опита да фалшифицира изборите", заяви Бареков.

Третата тема, по която той е разговарял с премиера, е опозиционно говорене в България. "Орешарски трябва да се вслуша в гласа на гражданите, които са автентичната опозиция", категоричен е Бареков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай