Българи протестираха на границата с Гърция

Българи протестираха на границата с Гърция | StandartNews.com

София. Блокада на пътя към контролно пропускателен пункт Илинден - Ексохи за кратко затвори границата, предаде БНТ. Протестиращите недоволстват, че за малки нарушения, като неизправност в светлинната система или на чистачките, гръцките полицаи им съставяли актове за 150-200 евро, взимали им шофьорските книжки и сваляли номерата на колите.

Протестиращите казаха, че докато проверявали автомобилите им на българския граничен пункт Илинден, полицаите не установявали нередности, но при гръцкия пункт - Ексохи, започвали детайлна проверка. Разказаха, че актовете, написани от гръцките полицаи, не са заради сериозни повреди по колите им.

"Примерно може крушката тук да ти е изгоряла, те ти свалят номерата. Кой е той да сваля на моя личен автомобил номерата, може да ме глоби", оплаква се протестиращ. "Глобите са големи и ако нямаш пари, просто си хвърляш колата на отпадъци", споделиха недоволни на границата.

Хората обясниха, че плащали глобите в Гърция, но номерата на колите си и шофьорските книжки получавали десет дни по-късно. Гръцки граждани, които чакаха да премине блокадата казаха, че нарушенията се санкционират навсякъде в Европа.

За проблема са уведомени Министерството на външните работи и Гръцкото консулство. Докато екипът ни снимаше, много коли с гръцка регистрация преминаха границата с изгасени светлини, въпреки знака, който е на метри от българския граничен пункт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай