Балджийски остава в ареста

Софийски градски съд остави в ареста бившия футболист на „Славия" Борислав Балджийски

Балджийски остава в ареста | StandartNews.com

София. Софийски градски съд остави в ареста бившия футболист на „Славия" Борислав Балджийски заради смъртта на Петър Алексов, а след дълъг размисъл магистратите решиха да го оставят зад решетките.

22-годишният спортист е обвинен в убийството на 36-годишната жертва пред казино в столичния квартал "Красно село".

Той остава в ареста, защото съдът счита, че има според тежестта на престъплението, което е извършил, има опасност за укрие. Съдът счита още, че част от показанията на свидетелите са основателни.

Преди произнасянето на мярката за неотклонение, адвокатът на обвиняемия - Свилен Димитров заяви, че според него не е налице престъплението, за което е обвинен Борислав Балджийски, а има данни за по-ниско квалифицирано престъпление. По думите на Димитров има данни за превишена сила на неизбежна отбрана за така наречената смесена отбрана.

След като се произнесе съдът, Борислав Балджийски не пожела да коментира какво се е случило във вечерта на инцидента.

По време на гледането на мярката за неотклонение прокуратурата поиска най-тежката присъда – от 10 до 20 години затвор.

Преди обвинението Борислав Балджийски заяви, че е сигурен, че когато Петър Алексов е паднал на земята, е бил жив, дори е мърдал.

Той каза още каза, че е млад футболист и тепърва иска да гради кариера и помоли това да бъде взето под внимание. Докато прокуратурата четеше обвиненията той се разплака и съдията определи 5 минути почивка, за да се успокои обвиняемият.

Драмата се разигра на 6 август. Около 23,50 ч е получен сигнал на телефон 112 за нанесен побой. Полицията открила Алексов в безпомощно състояние. Пристигналият малко по-късно екип на "Бърза помощ" само е констатирал смъртт му, а в последствие съдебните медици са установили, че е издъхнал заради тежка черепно-мозъчна травма, вероятно от падането му върху бордюра. Баладжийски не е имал провинения досега.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай