Багер остави Банско без вода преди студентския празник

Багер остави Банско без вода преди студентския празник | StandartNews.com

Благоевград. Голяма ВиК - авария остави централната част на Банско без вода ден преди студентския празник. Хотелиерите са в паника, притеснени, че няма да могат да посрещнат както трябва хилядите младежи, които ще купонясват в зимния курорт. Страхуват се, че младежите може да си тръгнат, ако ценната течност не потече от чешмите.

В петък вечерта при изкопни работи на строителната фирма, която работи по подмяна на водопровода и канализацията, багер скъсал тръба на главния водопровод. Веднага са сформирани екипи от ВиК - Благоевград и аварията е била отстранена. В събота по обяд водата била пусната, но по-късно ремонтираната свръзка поддала и водата отново потекла по улиците на зимния курорт.

"Работим непрекъснато по решаване на проблема. Ситуацията е много неприятна, тъй като всички хотели са резервирани за студентския празник. Каквото зависи от нас, го правим", увериха от водното дружество и общината. Очакванията са, че тази вечер повредата ще бъде отстранена и водоподаването постепенно ще се нормализира в квартала на изток от улица „България".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай