Бъчварова: МВР работи активно по случая с убийството на магистрала "Струма"

Бъчварова: МВР работи активно по случая с убийството на магистрала "Струма" | StandartNews.com

Уверявам всички, че МВР работи изключително активно от момента, в който е подаден сигналът за убития работник на АМ „Струма". Това каза вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова в предаването „Неделя 150" по БНР, предава Фокус.

„По този нелеп случай мога да кажа, че МВР работи много активно и призивите за активизиране са малко неоснователни. Има свидетели на този случай, има досъдебно производство, изясняват се всички детайли. Скоро ще имаме решение на случая", заяви Бъчварова. Тя посочи, че е имала възможност да говори и с министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и призовава всички, които изпълняват такива ремонтни дейности да не влизат в саморазправа, а да сигнализират органите на КАТ.

„Не мога да дам никаква информация, докато тече досъдебното производство. Има доста много свидетели и това показва, че цялата картина по случая ще бъде разкрита. Нарушаването на ограниченията е лично решение и за съжаление често има такива случаи, които трябва да бъдат ограничени", добави Бъчварова.

Тя бе категорична, че от момента, в който има отговорности като вътрешен министър, няма нито един случай, по който да има съзнателно забавяне, прикриване или опит за оневиняване. „Строгостта на закона се прилага към всички, които го нарушават. Аз изключително много държа на този принцип и го изисквам от всички служители", каза още Румяна Бъчварова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай