Азис: Забравил съм всички мъже в живота си

Нищо не помня, може би е инстинкт за самосъхранение, казва певецът

Азис: Забравил съм всички мъже в живота си | StandartNews.com

Азис е забравил всички мъже в живота си до тук. Просто ги е изтрил от паметта си – не пази никакви спомени с тях, нито хубави, нито лоши. „Може би това е инстинкт за самосъхранение.  Мъжете не могат да се променят – те са консуматори, природа, не можеш да им се сърдиш. Обяснил съм го и на дъщеря си - да се пази от тях, защото нараняват. Тя вече е на 13 – според нашите нрави вече можеше да съм и дядо. Но не и в моето семейство“, пошегува се прочутият певец с навиците в ромското общество, с които той няма нищо общо.

Азис обаче сподели и още нещо в „Събуди се“: „Ако има някой оценен в родината, то това съм аз. Но  въпреки това сме дискриминирани – жанрът, в който работя, е дискриминиран. Превърна се в нарицателно за пошлост. Не успяваме да свали догмата и злобата от себе си – 20 години обществото е настроено към нас. Не знам от какво е породена омразата – нито съм престъпник, нито съм убиец. Просто съм артист. Но омразата е чудовищна, както и обожанието“.  

Часове преди финала на „Маскираният певец“  Азис коментира своето участие в панела на шоуто: „Навярно ще прозвучи невероятно, но аз притежавам тази дарба – да усещам хората по очите. Рибите имаме чудовищна интуиция. Ако се загледаме достатъчно, сканираме и вадим душата на човека. Когато ме изкараха на сцената като детектив, за да разговарям с Хищницата, много се развълнувах, но се стараех да не го показвам, защото трябва да я разпитвам, а тя да има респект. Стараех се да говоря монотонно и да звуча по-мъжки. В момента, в който седна, разбрах, че момичето  не е това, което ние виждаме. Тя няма нищо общо с маската – с този костюм на фатална жена, която разкъсва мъжете. Като видях колко плахо сяда и колко е женствена, си казах: „Тя е коренно различна от това, което показва на сцената!“ Аз не бих облякъл такъв костюм. Бях влюбен в костюма на Змията. Толкова красив и ориенталски. Булката е чудовищно добра певица, а Баба Яга е убийствен актьор. Бих се радвал всеки един от тях да спечели, защото всеки заслужава. Самият аз се събуждам и не зная как ще изглеждам вечерта. Разбирам, че това граничи с раздвоение. Но е много полезно за шоубизнеса, в който съм. Смятам, че образите, които създадох през годините, ще бъдат интересни и след 100 години." Неслучайно BBC снима филм за Азис. „Ню Йорк Таймс“ още през 2016-а го поставя в Топ 25 на музикантите, които влияят на тенденциите в световната индустрия  - той е до Джъстин Бийбър, Дейвид Бауи, Риана.

„Самата Кейти Пери публикува моя снимка на стената си в Twitter, казвайки: „Аз виждам бъдещето!“ и след това продължава в шеговит тон: „Давай, момиче! Ти си!“. Събудила се в самолета без настроение, попаднала на мое видео и това й оправило деня. Много съм щастлив!“, разказа още Азис, чиито клипове не спират да трупат гледания – над 99 милиона.

„Преди няколко дни направих над 100 милиона на песента „Сен Тропе“. Това е празник за мен. Това са аплодисментите, които никога може би няма да чуя от всеки. Те са анонимни. Можеш да гледаш и харесваш някой като мен без никой да знае. Можеш да ме слушаш тайно, както го и правят. Тези числа показват, че аз съм най-тайно слушаният  артист на Балканите.”

Веднага след шоуто Азис ще заведе Владо Пенев и Алекс Раева на вечеря в дома на Деси Слава – вече бившия Макарон. Известната певица ги покани на петстепенно меню, за да докаже на стария си приятел Азис, че може да готви. „Искам да има свидетели - ако Деси Слава не може да готви, е по-добре да имам свидетели“, задява се се още Азис. „Най-много се забавлявахме, когато Владо Пенев разпозна Златния, но не успя да се сети за името му. Аз го казах и настана такава хубава циганска свада, която аз започнах. Коремът ме болеше от смях“.  

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай