Автомобили и автобуси преминават свободно границата с Гърция

Автомобили и автобуси преминават свободно границата с Гърция | StandartNews.com

Всички контролно-пропускателни пунктове на границата с Гърция са отворени за леки коли и автобуси, съобщават от ГД "Гранична полиция" като информацията е към 8 часа тази сутрин. Товарните автомобили преминават през граничния пункт Илинден – Ексохи.

Към 9.10 часа през контролно-пропускателните пунктове на границата с Гърция се пропускат всички моторни превозни средства, включително и товарните автомобили, информират от ГД „Гранична полиция".

В 10 часа oтново бе преустановено пропускането през ГКПП Илинден – Ексохи за всички моторни превозни средства. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Заявените интервали са от 10.00 до 15.00 часа и от 17.00 до 22.00 часа. Леките автомобили и автобусите ще могат да преминават през пункта между 15.00 и 17.00 часа и след 22.00 часа. Товарните автомобили няма да бъдат пропускани. 

Рано тази сутрин през ГКПП Кулата – Промахон не преминаваха товарни автомобили в двете посоки. Трафикът през останалите пунктове на българо-гръцката граница бе нормален.

Причина за затрудненото движение по границата са протестите на гръцките фермери, които от началото на седмицата блокират преминаването на тежкотоварни автомобили.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай