Четвъртък,

Арестувана е най-голямата яхта в света

От: Людмила Милчева -
Арестувана е най-голямата яхта в света
A
A
A

Арестувана е най-голямата яхта в света

Най-голямата в света ветроходна яхта Sailing Yacht A, построена по поръчка на руския милиардер Андрей Мелниченко, бе арестувана в Гибралтарския проток заради финансовите претенции на германските корабостроители. Корабостроителницата Нобруг, разположена в немския Кил, пусна яхтата през 2015 г. В началото на февруари съдът напусна Кил на път за испанската Картахена, но бе спрян от местните власти по време на зареждане с гориво в Гибралтар.

Според германската телевизионна компания Norddeutscher Rundfunk клиентът не е платил на корабостроителницата 9,8 млн. евро и други различни такси в размер на 5,5 млн. евро, като по този начин й дължи 15,3 млн. евро. Собствениците на корабостроителницата прибягнаха до най-строгата мярка, налагайки арест на яхтата.

На 21 февруари в съда на Гибралтар трябва да се проведе среща по казуса, която ще бъде разгледана съгласно законите на правната система на Обединеното кралство.

Sailing Yacht A е най-голямата ветроходна яхта в света с дължина 142,8 метра, която се оценява на 400 милиона евро. Тя е построена по поръчка на собственика на групата Eurochem Андрей Мелниченко, чието състояние се оценява на повече от 13 милиарда долара. Милиардерът трябваше да си прибере яхтата през пролетта.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички