Арестувана е най-голямата яхта в света

Руски милиардер дължи 15 млн. евро глоби

Арестувана е най-голямата яхта в света | StandartNews.com

Арестувана е най-голямата яхта в света

Най-голямата в света ветроходна яхта Sailing Yacht A, построена по поръчка на руския милиардер Андрей Мелниченко, бе арестувана в Гибралтарския проток заради финансовите претенции на германските корабостроители. Корабостроителницата Нобруг, разположена в немския Кил, пусна яхтата през 2015 г. В началото на февруари съдът напусна Кил на път за испанската Картахена, но бе спрян от местните власти по време на зареждане с гориво в Гибралтар.

Според германската телевизионна компания Norddeutscher Rundfunk клиентът не е платил на корабостроителницата 9,8 млн. евро и други различни такси в размер на 5,5 млн. евро, като по този начин й дължи 15,3 млн. евро. Собствениците на корабостроителницата прибягнаха до най-строгата мярка, налагайки арест на яхтата.

На 21 февруари в съда на Гибралтар трябва да се проведе среща по казуса, която ще бъде разгледана съгласно законите на правната система на Обединеното кралство.

Sailing Yacht A е най-голямата ветроходна яхта в света с дължина 142,8 метра, която се оценява на 400 милиона евро. Тя е построена по поръчка на собственика на групата Eurochem Андрей Мелниченко, чието състояние се оценява на повече от 13 милиарда долара. Милиардерът трябваше да си прибере яхтата през пролетта.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай