Арестант-беглец скочи от третия етаж

Момчето беше заловено преди дни в София, след като избяга от дом в Дряново

Арестант-беглец скочи от третия етаж | StandartNews.com


Габрово. 15 годишен арестант се метна от третия етаж, за да отърве затвора, но се потроши. В сряда около 14.45 ч., момчето било в ареста в Дряново и помолило да отиде до тоалетната. От там се промъкнало през тесен прозорец и се хвърлило на тротоара пред полицията.

Тинейджърът бил обявен за общодържавно издирване, заради бягство от интернат в село Керека. От месец май тази година до момента момчето имало поредица бягства, задържано е в София и транспортирано до Дряново. На място е извикан екип на спешна помощ Габрово, който му оказал първа помощ.

Момчето е настанено за лечение в болницата в Габрово. Беглецът е с наранен на няколко места гръбначен стълб, счупени прешлени и други по-малки наранявани по тялото причинени от скока.
Назначена е вътрешна проверка с цел изясняване на пълните и точни обстоятелства по инцидента.

Само преди дни полицаи задържаха момчето в столицата.

Служителите на реда отвели 15-годишния хлапак в Шесто районно управление. Оказало се, че той е известен на инспекторите на детска педагогическа стая с множество регистрации за кражби, грабеж и унищожаване и повреждане на чуждо имущество.

Криминалните прояви на момчето са извършвани на територията на цялата страна, като първата от тях е регистрирана още когато е бил 9-годишен.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Цецо
Коментирай